Δεύτερος νεκρός από τον ιό του Δυτικού Νείλου μέσα σε λίγες ώρες | Πρωτη news sport

Ακόμη ένας άνθρωπος υπέκυψε στη λοίμωξη που προκαλεί
ο ιός του Δυτικού Νείλου, ανεβάζοντας μέσα σε λίγες ώρες το αριθμό των  θυμάτων σε δύο.


Αργά το βράδυ ένας 76χρονος που είχε προσβληθεί από τον ιό, άφησε την τελευταία του πνοή σε μονάδα εντατικής θεραπείας στην Αθήνα.
Το πρώτο θύμα ήταν μία γυναίκα 90 ετών από την Αργολίδα, η οποία έπειτα από τσίμπημα κουνουπιού, εμφάνισε επιπλοκές μεταξύ των οποίων και εγκεφαλίτιδα.
AdTech Ad
Ο ιός επανήλθε φέτος, έπειτα από δύο χρόνια απουσίας από την ελληνική επικράτεια, στην περιοχή της Αργολίδας. Μέχρι στιγμής 12 άτομα από την περιοχή, έχουν μολυνθεί και εκδηλώσει λοίμωξη από τον ιό.  Από αυτούς, 8 εκδήλωσαν βαριά συμπτώματα από το κεντρικό νευρικό σύστημα (μηνιγγίτιδα, εγκεφαλίτιδα και οξεία χαλαρή παράλυση) και 4 εμφάνισαν ηπιότερα συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της γρίπης
Υπενθυμίζεται πως, ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται κυρίως μέσω του τσιμπήματος μολυσμένων «κοινών» κουνουπιών. Η βασική δεξαμενή του ιού στη φύση είναι τα άγρια πτηνά από τα οποία μολύνονται τα κουνούπια, ενώ οι άνθρωποι δεν μεταδίδουν περαιτέρω τον ιό.
Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, οι ασθενείς παραμένουν ασυμπτωματικοί ή έχουν ήπια συμπτωματολογία, ενώ οι πιο σοβαρές εκδηλώσεις της νόσου, όπως π.χ. εγκεφαλίτιδα, αφορούν συνήθως σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς και άτομα με χρόνια νοσήματα.
 
Top