ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΧΩΡΑ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ! ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ | Πρωτη news spor

Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Γιάννης Β. Καραπανάγος

Το  διήμερο των εκδηλώσεων, που διοργάνωσε ο ΠροοδευτικόςΕκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Περαχώρας (Π.Ε.Μ.Σ.Π.) για 37 συνεχόμενη χρονιά, ολοκληρώθηκε την Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017,με τη μουσικοχορευτική παράσταση ''ΚΟΥΚΛΟΜΟΡΦΕΣ'', η οποίαμάγεψε τους θεατές. 
Μια παράσταση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί υπερπαραγωγήγια τα δεδομένα του χωριού μας.
Το εκπληκτικό αυτό αποτέλεσμα δικαίωσε όσους εμπνεύστηκαναυτήν την ιδέα αλλά και εκείνους που τόλμησαν να την υλοποιήσουν.   
Το εφηβικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Περαχώρας
Η δεύτερη ημέρα του προγράμματος περιελάμβανε πολλές ευχάριστες εκπλήξεις, στις οποίες πρωταγωνίστησαν διάφορες κουκλομορφές, από τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού ΣυλλόγουΠεραχώρας, και του Λαογραφικού Συλλόγου Ντόπιων Μακροχωρίου Ημαθίας, υπό τους ήχους των τραγουδιών μουσικού σχήματος με επικεφαλής τον Γιάννη Παυλόπουλο, καθηλώνοντας τους θεατές και προκαλώντας τον θαυμασμό τους που εκφράστηκε με τα παρατεταμένα χειροκροτήματά τους. 
Λαογραφικός Σύλλογος Ντόπιων Μακροχωρίου Ημαθίας
Παρόντες ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κ.Γιώργος Αλκ. Γκιώνης, ο οποίος χαιρέτισε την εκδήλωση, η Αντιδήμαρχος κα Μαρία Πρωτοπαππά, ο Αντιδήμαρχος κ. Σωτήρης Πέρρας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Πέτρου, Εκπρόσωποι Φορέων και Τοπικών Συλλόγων.
Όσοι παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις του διημέρου και πολύ περισσότερο την μουσικοχορευτική παράσταση της δεύτερης ημέρας διαπίστωσαν ότι πληθώρα συντελεστών συνέβαλε στην πραγματοποίησή τους που, ως εκ του αποτελέσματος, αποτελούνζωντανή διαφήμιση των σημαντικών πολιτιστικών δράσεων του χωριού μας.
 
Η κα Αθανασία Κολλιάκου, από τους βασικούς πρωτεργάτες της διοργάνωσης, τόνισε για το διήμερο των εκδηλώσεων, απευθύνοντας χαιρετισμό την πρώτη ημέρα: 
'' Όσα εκφράζει παραμένουν αναλλοίωτα μέσα στο χρόνο και αφορούν την πίστη, την παράδοση και τον άνθρωπο. Την αγάπη για τον τόπο, τα ήθη και τα έθιμά του. 
Ατόφιες παραμένουν οι φωνές των παιδιών-μικρών και μεγάλων-που πέρασαν από τον ιστορικό αυτό Σύλλογο. Αναλλοίωτες παραμένουν και οι φωνές των μεγάλων, από τα τραγούδια, τις συμβουλές και την  εμπειρία τους. Αυτό άλλωστε είναι και η έννοια του Πολιτισμού. Μικροί και μεγάλοι ενώνονται για έναν κοινό σκοπό. Αυτόν της διατήρησης, διάσωσης και διάδοσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς''.   
 

Γι΄αυτό αξίζουν θερμά συγχαρητήρια το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Περαχώρας, οι Χοροδιδάσκαλοι του Συλλόγου, τα Μέλη των Χορευτικών του Τμημάτων, τα οποία εργάστηκαν συστηματικά, επίπονα και για μεγάλο χρονικό διάστημα με ζήλο και μεράκι για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος, οι λοιποί Συντελεστές αλλά και οι άλλοι Σύλλογοι που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του διημέρου, καθώς και οι θεατές που με τον δικό τους τρόπο επιβράβευσαν την επιτυχία της μεγάλης αυτής και ταυτόχρονα συγκλονιστικής προσπάθειας
                                   Και του χρόνου! 
 

  
 
Top