ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΟΥΠΑ! ΔΥΟ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ | Πρωτη news sport
Latest News

Μόλις δροσίσει ο καιρός, ένα πιάτο σούπα αρχίζει να φαντάζει σαν το τέλειο σνακ ή γεύμα,
 είναι νόστιμη και ταυτόχρονα μας γεμίζει με θρεπτικά συστατικά – αναλόγως βέβαια και τα υλικά που θα επιλέξουμε για την παρασκευή της.


Ποια είναι τα θρεπτικά συστατικά της σούπας;
Οι σούπες με λαχανικά και κρέας αποτελούν ένα γεύμα υψηλής θρεπτικής αξίας που συγκεντρώνουν στο ζωμό τους τα υδατοδιαλυτά συστατικά των τροφίμων που περιέχουν, τα οποία περνούν σ’ εμάς με την κατανάλωσή τους και δεν χάνονται, όπως π.χ. με το τηγάνισμα.
Μέσα σε τέτοιου είδους σούπες θα βρούμε μεγάλη ποικιλία βιταμινών (φυλλικό οξύ, βιταμίνη Β12, βιταμίνη C, κ.ά.), ιχνοστοιχείων όπως σελήνιο, μέταλλα όπως σίδηρο, χαλκό, κάλιο, φώσφορο κ.λπ., συν του ότι όσο περισσότερα λαχανικά περιέχουν, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά, αλλά και φυτικές ίνες.
Τα οφέλη τους στην υγεία και τη διατροφή μας
-Περιέχουν συνήθως λίγες θερμίδες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούν να μας χορτάσουν. Αντιθέτως, σύμφωνα με έρευνες, η κατανάλωση σούπας συνδέεται με αυξημένο αίσθημα κορεσμού κι έτσι δεν νιώθουμε σύντομα το αίσθημα πείνας.
-Η υψηλή τους περιεκτικότητα σε νερό (μεγαλύτερη από 50%) βοηθά στην αποκατάσταση της ισορροπίας του νερού στο σώμα μας, το οποίο με τη σειρά του (εφόσον φυσικά η σούπα χαρακτηρίζεται από λιγοστό νάτριο) βοηθά στη διατήρηση ελέγχου της αρτηριακής πίεσης.
-Είναι εύπεπτες και οι φυτικές ίνες των λαχανικών που περιέχουν σε συνδυασμό με το νερό, βελτιώνουν την κινητικότητα του εντέρου μας και τη λειτουργία του γαστρεντερικού μας, έτσι ώστε να καταπολεμηθεί η δυσκοιλιότητα.

 
Top