«Η Μπέττυ Χαρλαύτη στον κόσμο του Μικη Θεοδωράκη»! | Πρωτη news sport

  
Πόσο περήφανη μπορεί να νοιώθει
η μάνα για το παιδί της, όταν εμείς, που είμαστε απλοί φίλοι και θαυμαστές, φουσκώνουμε από υπερηφάνεια για τις επιτυχίες και την τόση αναγνώριση του «αηδονιού» ή της αοιδού-σοπράνο, που τυχαίνει συμπατριώτισσά μας και ακούει στο όνομα Μπέττυ Χαρλαύτη;
 Γεννημένη στην Κόρινθο, μικρασιατικής καταγωγής και κόρη της συναδέλφου αρχιτεκτόνισσας-συγγραφέα Σοφίας Σωφρονιάδου και του Θανάση Χαρλαύτη, η χαρισματική Μπέττυ, αφού τέλειωσε τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πατρών και πριν ολοκληρώσει τις σπουδές για το δεύτερο πτυχίο της στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αξιώθηκε να αναδειχθεί στο καλλιτεχνικό στερέωμα, ωσάν διάττον αστέρας, από πολύ νεαρή ηλικία και σήμερα στο άνθος, ακόμα , της νιότης της,  όμορφη και προπάντων ταλαντούχα, να απολαμβάνει της εδραίωσής της στον μαγικό και απροσπέλαστο για τους πολλούς κόσμο του μεγάλου μας, παγκοσμίου φήμης, μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη!



                                                       Περισσότερα εδώ

Σύγχρονη ερμηνεύτρια με κλασσική εκπαίδευση, διπλωματούχος μεσόφωνος, η Μπέττυ Χαρλαύτη τραγουδάει με ευρύ ρεπερτόριο σε αρκετές γλώσσες. Έχει εμφανιστεί σε προσωπικές συναυλίες σε Αμερική και Ευρώπη (Νέα Υόρκη, Ελβετία, Γερμανία, Κύπρο κ.α.) από όπου απέσπασε διθυραμβικές κριτικές. Μεταξύ αυτών έχει δώσει συναυλία αφιερωμένη στα ενενηκοστά γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη στο Merkin Concert Hall του Μανχάταν, όπου προσκλήθηκε να ερμηνεύσει έργα του συνθέτη τον Μάιο του 2015. Έχει συμπράξει με την Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» σε πλήθος συναυλιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει εμφανιστεί στα μεγάλα θέατρα της χώρας της (Ηρώδειο, ΜΜΑ κ.ά), στην Ελληνική Ραδιοφωνία-Τηλεόραση, σε διάφορα Φεστιβάλ, έχει προσωπική δισκογραφία, cd single, συμμετοχές, ενώ έχει συνεργαστεί επί σκηνής με την Μαρία Φαραντούρη και άλλους σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες.

Σήμερα, μετά από προετοιμασία δύο χρόνων, η μοναδική ερμηνεύτρια της γενιάς της, που βρέθηκε σταθερά κοντά στον συνθέτη και την Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» τα τελευταία χρόνια, ερμηνεύει Μίκη Θεοδωράκη στον πρώτο ολοκληρωμένο δίσκο τραγουδιών του με συμφωνικό ήχο, που περιλαμβάνει ηχηρές συμμετοχές και ανέκδοτα τραγούδια που θα ακουστούν για πρώτη φορά από την Μπέττυ Χαρλαύτη ! Ο Γιάννης Μπελώνης, συνεργάτης επί μία δεκαετία του συνθέτη και της Ορχήστρας του, υπογράφει την εμπνευσμένη ενορχήστρωση. Την Μπέττυ Χαρλαύτη τιμούν με τη συμμετοχή τους ο Zülfü Livaneli και η Μαρία Φαραντούρη, εμβληματικοί συνοδοιπόροι του Μίκη Θεοδωράκη, καθώς και ο Γιώργος Περρής, ταλαντούχος ερμηνευτής με διεθνή καριέρα.

Η ηχογράφηση και επεξεργασία του ηχητικού υλικού, πραγματοποιήθηκε στα στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης. Την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής διευθύνει ο Στάθης Σούλης. Το ανέκδοτο τραγούδι «Θέλω να τραγουδήσω» («Με το αίμα»), σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου, κέρδισε ήδη τις καρδιές των ακροατών, όταν κυκλοφόρησε ως προάγγελος αυτής της δισκογραφικής δουλειάς, σε αποκλειστικότητα από την Ελληνική Ραδιοφωνία. Ο δίσκος με  εξασφαλισμένη την επιτυχία του, πρόκειται να παρουσιαστεί επίσημα την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. 
Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε  στη Μπέττυ να είναι πάντα καλότυχη και δημιουργική. Να την χαίρονται οι γονείς και οι στενοί της συγγενείς και φίλοι, αλλά και όλοι εμείς που κρατούμε, πάντα, στην καρδιά μας μια ευρύχωρη θέση γι αυτήν και τις επιτυχίες της.
                                                                                                Μαργαρίτα Φρονιμάδη-Ματάτση

                                                                                                            
 
Top