Χαμός με τη Black Friday αλλά... με τιμές greek Friday...!!! | Πρωτη news sport

Οι εικόνες που βλέπαμε στις ΗΠΑ,
τη «Μαύρη Παρασκευή», όπου χιλιάδες άνθρωποι στήνονται έξω από πολυκαταστήματα ώστε να αδειάσουν τα ράφια μόλις ανοίξουν οι πόρτες, ποδοπατώντας ο ένας τον άλλον, εκτυλίχθηκαν στην Ελλάδα.

Από τις 5 το πρωί στήθηκαν οι καταναλωτές έξω από τα καταστήματα -κυρίως Αθήνας αλλά και Θεσσαλονίκης- ώστε να είναι οι πρώτοι που θα τύχουν της έκπτωσης που προσφέρονται στα προϊόντα.
Οι έμποροι ελπίζουν ότι με τις προσφορές τους θα δελεάσουν το καταναλωτικό κοινό και επεκτείνουν την Black Friday και αύριο, Σάββατο. Ωστόσο, οι εκπτώσεις που προσφέρουν είναι στο 20% με 30% και όχι στο 70%-80% που κάνουν οι Αμερικανοί τέτοια ημέρα, την πρώτη Παρασκευή μετά την Ημέρα Ευχαριστιών.
Δεν είναι τυχαίο που ακόμη και απομακρυσμένα συνοικιακά μαγαζιά σε διάφορες περιοχές της Αθήνας διαφήμιζαν με τεράστιες ταμπέλες, τις τελευταίες ημέρες, ότι θα κινηθούν και αυτά στον ρυθμό της Black Friday κάνοντας προσφορές.
Εντύπωση προκαλεί, μάλιστα, το γεγονός ότι φέτος συμμετέχουν ακόμη και σούπερ μάρκετ, αλλά και μαγαζιά που… παραδοσιακά δεν συμμετέχουν στις εκπτώσεις -όπως οι φούρνοι!
Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Θεσσαλονίκη συμμετείχαν στην Black Friday και άλλα μαγαζιά, όπως ζαχαροπλαστεία και φούρνοι, που λόγω της ημέρας πωλούν χριστουγεννιάτικα γλυκά σε χαμηλότερες τιμές. Οσο περίεργο κι αν ακούγεται, μελομακάρονα πωλούνται στα 6 αντί στα 9,5 ευρώ λόγω… Black Friday.
Όπως γράφει το Thestival.gr, ανάμεσα σ αυτούς που στέκονται στην ουρά στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν και μαθητές, οι οποίοι έκαναν «κοπάνα» από το σχολείο τους, για να προλάβουν τις υπερπροσφορές.
 
Top