Δείτε πόσο "ΑΘΩΑ" είναι τα τρόφιμα με ενισχυτικά γεύσης και δεν θα ξαναφάτε! | Πρωτη news sport

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί το παιδί σας είναι ‘’κολλημένο’’ στα γαριδάκια και τα chips;

Σκεφτήκατε σοβαρά πως μπορεί και εσείς να έχετε το ίδιο κόλλημα με ζαχαρωτά, ανατολίτικα noodles ή άλλες προ-μαγειρευμένες λιχουδιές στις οποίες δεν μπορείτε να αντισταθείτε;  
Τα ενισχυτικά γεύσης προστίθενται διότι ενισχύουν την υπάρχουσα γεύση ή οσμή του τροφίμου. Είναι από τα πιο συχνά πρόσθετα, ειδικότερα σε τρόφιμα που προσφέρονται σε καταστήματα γρήγορου φαγητού.

Περισσότερα εδώ:

Σε μεγάλες δόσεις λειτουργούν εθιστικά και νευροτοξικά, μπορεί δηλαδή να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στο νευρικό σύστημα και στον εγκέφαλο.
Χρησιμοποιούνται κυρίως σε: αλλαντικά, φαγητά των fast food, γεύματα κινέζικων εστιατορίων, καρυκεύματα, κονσέρβες, συμπυκνωμένους κύβους κρεάτων ή λαχανικών αλλά και σάλτσες ή σούπες στιγμιαίας παρασκευής. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι ότι χρησιμοποιούνται προστιθέμενα σε σακχαρώδη προϊόντα, κάτι βέβαια που τα οδηγεί κατευθείαν στα παιδικά στομάχια.
Τα πιο επικίνδυνα είναι: Ε612 (γλουταμινικό μονονάτριο ή MSG), Ε620 (γλουταμινικό οξύ), Ε621 (γλουταμινικό νάτριο), Ε622 (όξινο γλουταμινικό κάλιο), Ε623 (όξινο γλουταμινικό ασβέστιο), Ε627 (γουανιλικό νάτριο), Ε632 (ινοσινικό νάτριο), Ε635 (ινσοσινικό κάλιο), Ε635 ( ριβονουκλεοτίδιο του Νατρίου, που δεν επιτρέπεται σε βρεφικές και παιδικές τροφές).
Ενδεχόμενες παρενέργειες: διαταραχές από το κεντρικό νευρικό σύστημα ή και βλάβες του. Μείωση πνευματικής εγρήγορσης και απόδοσης, προβλήματα συγκέντρωσης, υπερκινητικότητα.  Ναυτίες, ζαλάδες, ημικρανίες. Αλλεργικές αντιδράσεις.  Επίταση των πονοκεφάλων του  ήδη έχοντος πρόβλημα κεφαλαλγιών ασθενούς (αύξηση συχνότητος, έντασης).
MSG RAT
Υπογλυκαιμίες, με επακόλουθο αύξηση της επιθυμίας για κατανάλωση τροφής και αποτέλεσμα την παχυσαρκία.
Πως φυλαγόμαστε; 
Αν έχετε κάποια από τα παραπάνω συμπτώματα και καταναλώνετε προϊόντα με ενισχυτικά γεύσης (είναι δυνατό να μην το ξέρετε), ρίξτε μια προσεκτική ματιά στις ετικέτες όσων τροφίμων τρώτε συνήθως. Καταργήστε ότι περιέχει τις ουσίες που αναφέρθηκαν και δείτε τα αποτελέσματα. Δεν αποκλείεται να είναι τόσο απλό να βρείτε την ησυχία σας.
 
Top