ΑΝΕΠΑΥΘΗ ΕΝ ΚΥΡΙΩ Η ΜΟΝΑΧΗ ΦΙΛΟΘΕΗ (ΠΑΝΑΓΑΚΗ) ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΟΣΙΟΥ ΠΑΤΑΠΙΟΥ | Πρωτη news sport

 Χθες, ημέρα Κυριακή 19ηνΝοεμβρίου
2017, ειρηνικώς ετελειώθηεκδημήσασα προς Κύριον η Μεγαλόσχημος Μοναχή Φιλοθέη (κατά κόσμον Ευτυχία) Παναγάκη, αδελφή της Ιεράς Μονής Οσίου Παταπίου Γερανείων Ορέων.
Η εκδημήσασααδελφή, παραμείνασα εις την Μετάνοιαν της επί πεντήκοντα οκτώ (58) συναπτά έτη, διηκόνησε αυτήν, έως της ύστατης της πνοής, ως βοηθός Εκκλησιάρχουασκήσασα ισοβίως τα διακονήματα της «Κανδηλάπτου» (λυχνάπτου, φωτοποιού), της «Ταξιάρχου» αλλά και της «Προσμοναρίου» εις το Καθολικόν της Ιεράς Μονής, επιμελουμένη τα του φωτισμού, μεριμνώσα περί της τάξεως και καθαριότητος εις τον Ιερόν Ναόν ως και της τηρήσεως πάσης ευκοσμίας εις αυτόν, εξυπηρετούσα προσηνώς τους ευλαβείς προσκυνητάς του Καθολικού της Ιεράς Μονής, δίδουσα εις αυτούς μαρτυρίαν Ιησού Χριστού «εν πάση αναστροφή».
Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλλή σήμερον την 10ηνπρωϊνήν άνευ της παρουσίας του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, ο οποίος ευρίσκεται εις τους Αγίους Τόπους δια Προσκυνηματικούς λόγους, πληροφορηθείς όμως την εκδημίαν της αδελφής ευχήθηκε υπέρ αναπαύσεως αυτής εις την ΑγίανΓήν.
Ας είναι η μνήμη της αιωνία!  


 
Top