Δεύτερο κύμα κακοκαιρίας το βράδυ του Σαββάτου | Πρωτη news sport

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική
Υπηρεσία το Σάββατο ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, αναμένεται όμως να σημειωθεί πρόσκαιρη επιδείνωση το βράδυ, από τα βόρεια και προς τα νότια, κυρίως στις ανατολικές περιοχές. 
Συγκεκριμένα η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο, ενώ στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα παρουσιάσει πτώση που ιδιαίτερα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάνει τοπικά και τους 10 βαθμούς. 
Βροχές θα σημειωθούν αρχικά στην Πελοπόννησο, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, και στο Αιγαίο, σταδιακά όμως τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, στην Εύβοια και την Κρήτη.
Νέα επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός όμως από το βράδυ του Σαββάτου. Συγκεκριμένα παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται τις πρωινές ώρες στα ορεινά και ημιορεινά της Πελοποννήσου και της Ανατολικής Στερεάς. 
Από το βράδυ παροδικές χιονοπτώσεις είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν εκ νέου στα ανατολικότερα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας (κυρίως Εύβοια) ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.
 Οι βόρειοι άνεμοι θα παρουσιάσουν εξασθένηση από το μεσημέρι σε όλο το Αιγαίο, και δεν θα ξεπερνούν τα 8 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι έως 9 μποφόρ, θα πνέουν έως και το πέρας του εικοσιτετραώρου, 
σύμφωνα με το meteo.gr.
 
Top