Ανασχηματισμός: Σταθεροί Σκουρλέτης, Γεροβασίλη, Παππάς -Ποιοι βλέπουν την έξοδο | Πρωτη news sport

Εισηγήσεις για ανασχηματισμό
της κυβέρνησης στις αρχές Φεβρουαρίου, δέχεται από συνεργάτες του, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», ο επερχόμενος ανασχηματισμός τοποθετείται χρονικά το επόμενο διάστημα μετά το Eurogroup της 22ης Ιανουαρίου, που αναμένεται να δοθεί η έγκριση για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και να ξεκινήσει η διαδικασία για την τελική έξοδο από το τρίτο μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα είναι στοχευμένες και δεν θα αγγίξουν τους υπουργούς που ήδη έχουν προωθήσει μεγάλα νομοσχέδια και ετοιμάζουν νέα.
Στη βάσει αυτή αμετακίνητοι από τις καρέκλες τους, φαίνεται να είναι ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος ετοιμάζει το νέο Καλλικράτη, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, που θα προωθήσει το νέο γύρο μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο.
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκ. Τσακαλώτος – εκτός αν το απαιτήσει ο ίδιος – όπως και ο στενότερος συνεργάτης του πρωθυπουργού, Νίκος Παππάς, που θα επιδιώξει να ολοκληρώσει τη διαδικασία με το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.
Στις θέσεις τους, θα παραμείνουν οι υπουργοί Οικονομίας κ. Παπαδημητρίου και κ. Χαρίτσης, όπως και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου, καθώς και η υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου, ειδικά μπροστά στη μάχη για την αναθεώρηση του νόμου των απεργιών.
Αντίθετα πιθανά την πόρτα της εξόδου από το κυβερνητικό σχήμα μπορεί να δουν ο υπουργός μεταναστευτική Πολιτικής, Γ. Μουζάλας, η υπουργός Πολιτισμού Λ. Κονιόρδου και πιθανά ο Κ. Ζουράρις, αν και με τον τελευταίο υπάρχει πάντα το θέμα της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ και της συμφωνία Τσίπρα – Καμμένου για τα πρόσωπα.
Ωστόσο πολλές αλλαγές προσώπων αναμένεται να υπάρξουν σε θέσεις υφυπουργών και αναπληρωτών υπουργών.
Ο Φλεβάρης είναι κοντά και ο Τσίπρας, φαίνεται αποφασισμένος να κάνει «αλλαγές» ενόψει της τελικής ευθείας για την έξοδο από τα μνημονιακά προγράμματα.

 
Top