Πυροβόλησαν και σκότωσαν σκυλίτσα στην χωματερή Λουτρακίου (ΦΩΤΟ) | Πρωτη news sport

Την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου στην
χωματερή Λουτρακίου, εθελόντρια που βρισκόταν εκεί για να ταΐσει τα σκυλιά αντίκρισε να κείτεται ένα νεκρό, ήταν μια σκυλίτσα, μανούλα τεσσάρων κουταβιών.
Μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο για να αιτιολογηθεί ο θάνατος της. Τα αποτελέσματα έδειξαν δολοφονία, το σώμα της ήταν γεμάτο σκάγια.
Δείτε φωτογραφίες










Διαβάστε τι καταγγέλλουν οι εθελοντές που φροντίζουν τα ζώα

«Λόγο του χθεσινού περιστατικού νομίζω πως πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος πως έχει η κατάσταση έπειτα από τρεις μήνες προσπάθειας.

Οι υπεύθυνοι δεν έχουν δώσει καμία βαρύτητα στο πρόβλημα.

Σιτίζονται, μεταφέρονται σε κτηνιάτρους όσα καταφέρνουμε να πλησιάσουμε για να γίνουν οι ακόλουθες εξετάσεις και οι ανάλογες θεραπείες, κατασκευάζονται καταλύματα και χώρους σίτισης με προσφορές από αλληλέγγυο και ευαισθητοποιημένο κόσμο.

Η προσπάθεια τεράστια, το βάρος ασήκωτο.

Αυτό που μας δίνει αντοχή να συνεχίζουμε, είναι η ελπίδα που βρίσκεται χαραγμένη στο βλέμμα των ζώων, την ελπίδα για ζωή όταν γεμίζουν τις κοιλίτσες τους με αληθινό φαγητό. Περνώντας απ’ τα λίγα καταλύματα βλέπουμε σκυλάκια να κάθονται μέσα σ’ αυτά και έχουν ζεστασιά ,το ύφος τους αποκαλύπτει γαλήνη και ανακούφιση.
 Σκυλάκια που τα θεωρούσαν καταδικασμένα έπειτα απ τις σωστές θεραπείες τα είδαμε να ξαναγεννιούνται. Κουτάβια που ξεπηδάνε μέσα απ’ τους θάμνους και τρέχουν για νερό και φαγητό. Η ώρα που μπαίνουμε στο αυτοκίνητο να αποχωρίσουμε από εκεί, στέκονται γύρο στον εξωτερικό χώρο και μας κοιτάζουν με τέτοια υπερηφάνεια και τόση τόλμη παρ’ όλες τις κακουχίες που έχουν υποστεί . Εκεί δίνεται το ραντεβού της επόμενης μέρας.

Απ’ τα ποιο συχνά ευρήματα που συναντάμε είναι απομεινάρια σκελετών και ζώα νεκρά που βρίσκονται σε προχωρημένη σήψη και δεν μπορούν να γίνουν εξετάσεις για να γνωρίζουμε από τι έχασαν την ζωή τους.

Την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου καθώς ανέβηκε εθελόντρια για τις καθημερινές αρμοδιότητες μπαίνοντας απ’ το ανοικτό συρματόπλεγμα για να ρίξει φαγητό στην μοναδική ταΪστρα που έχει τοποθετήσει ο δήμος στον χώρο , στην ευθεία του ανοίγματος αντίκρισε ένα σκυλάκι να κείτεται νεκρό .
Η κοπέλα ενημέρωσε τους υπόλοιπους εθελοντές και η μάνα μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο για να αιτιολογηθεί από τι προέκυψε ο θάνατος της. Τα αποτελέσματα έδειξαν δολοφονία . Η σκυλίτσα, η μανούλα , το σωματάκι της ήταν γεμάτο με σκάγια. ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΝ ΨΥΧΡΟ.

Στέρησαν την μανούλα από τέσσερα μωρά.

Η μανούλα ήταν πολύ ντροπαλή και ιδιαίτερα φοβική για να γίνει στόχος παρανοΪκών ,δεν υπάρχει άλλος χαρακτηρισμός πέρα από δολοφόνους.

Μπορούμε να πούμε πως αυτό που νιώθεις είναι να χάνεις την γη κάτω απ’ τα πόδια σου, το μυαλό να μπλοκάρει ,εκρήξεις συναισθημάτων που το ένα προσπαθεί να καλύψει το άλλο, λύπη, απογοήτευση για την ανθρωπότητα, από εμάς που δεν μπορούμε μόνοι μας να τα προστατέψουμε, οργή για τον δολοφόνο ,ευθύνες στους υπεύθυνους , ευθύνες σε εμάς , συμβαίνουν στην εποχή που διανύουμε και επιτρέπουμε να συμβαίνουν.

Η πρόοδος της κοινωνίας μας , όσο αφορά τα ζώα απεικονίζεται στην χωματερή Λουτρακίου και όχι μόνο.

Να ευχηθούμε το 2018 να είναι μια χρονιά προόδου , ευτυχίας , αγάπης και κατανόησης».

greek-inews.gr
 
Top