ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο «ΘΗΣΕΑΣ» – ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ | Πρωτη news sport

Έντονα καιρικά φαινόμενα
εκδηλώνονται από το απόγευμα της Παρασκευής στις περισσότερες περιοχές της χώρας, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό «Θησέας» κινείται από την Ιταλία προς το Αιγαίο.

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά, οι οποίες σταδιακά θα επηρεάσουν ημιορεινά ηπειρωτικά τμήματα καθώς και περιοχές της Βόρειας κυρίως χώρας με χαμηλό υψόμετρο.
Αναλυτικά σύμφωνα με το meteo, οι βροχές και οι καταιγίδες που σημειώνονται από το μεσημέρι στο Ιόνιο θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας και το βράδυ στα νότια θα ενταθούν σημαντικά (κυρίως στο Νότιο Ιόνιο και στην Πελοπόννησο).
2015 02 10 14.47.49
Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, ενώ παροδικές χιονοπτώσεις μικρότερης έντασης θα επηρεάσουν περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με υψόμετρο έως 700 περίπου μέτρα (πιθανόν και χαμηλότερα στα σύνορα με τη Βουλγαρία). Οι βόρειοι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα ενισχυθούν σταδιακά στα 7 μποφόρ, ενώ στα υπόλοιπα πελάγη θα πνέουν νότιοι άνεμοι με εντάσεις έως 6 και πιθανόν τοπικά 7 μποφόρ. Ο χάρτης που ακολουθεί απεικονίζει τη θέση του «Θησέα» και την κατανομή του υετού (βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις) κατά το δεύτερο μισό της Παρασκευής 12/01.
1a
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί από αργά το βράδυ της Παρασκευής και μέχρι τις μεσημεριανές τουλάχιστον ώρες του Σαββάτου 13/01. Κατά τα διάστημα θα εκδηλώνονται κατά τόπους πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα. Όπως φαίνεται και στους 2 χάρτες που ακολουθούν, οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα εντοπίζονται κυρίως στην Πελοπόννησο, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Εύβοια και στη Δυτική Κρήτη. Συγκεκριμένα θα επηρεαστούν οι νομοί Αρκαδίας, Αργολίδας, Αχαΐας, Κορινθίας, Αττικής, Βοιωτίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Εύβοιας, Μαγνησίας, Λαρίσης και Καρδίτσας.
newsbomb.gr

 
 
Top