Εργατικό Κέντρο- Με "πόνο ψυχής"...! οι Κυβερνητικοί βουλευτές ψηφίζουν τον αργό θάνατο των Ελλήνων | Πρωτη news sport

Συναδέλφισσες,Συνάδελφοι
Με πόνο ψυχής, για μία ακόμη φορά, οι Κυβερνητικοί βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) καλούνται να ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης.
Μεταξύ των άρθρων που ισοπεδώνουν εργαζόμενους και συνταξιούχους με επιπλέον μέτρα 2 δις ευρώ, η Κυβέρνηση τολμά να προχωρήσει στην ακύρωση του ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ.
Αυτή την πολιτική την εφαρμόζει με τέτοιο τρόπο που πραγματικά στραγγαλίζει τη δυνατότητα όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων να αποφασίζουν για απεργιακές κινητοποιήσεις.
Με το επιχείρημα της αυξημένης συμμετοχής των εργαζομένων στη λήψη απόφασης μιας απεργιακής κινητοποίησης, που θα μπορούσε κάποιος να συμφωνήσει, έντεχνα και ξεδιάντροπα καταργεί το δικαίωμα της απεργίας εν τη γενέσει του.
Σύμφωνα με το άρθρο 211 του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας αυξάνει το ποσοστό απαρτίας της Γενικής Συνέλευσης για προκήρυξη απεργίας, στην οποία θα πρέπει να συμμετέχει τουλάχιστον το 50% των εργαζομένων, με φυσική παρουσία, για τη λήψη της απόφασης.
Δηλαδή τα Πανελλαδικής εμβέλειας σωματεία θα πρέπει να μεταφέρουν χιλιάδες μέλη τους από όλη την επικράτεια στην έδρα του Σωματείου προκειμένου να συζητηθεί η όποια προοπτική κήρυξης απεργιακής κινητοποίησης.
ΚΑΛΟΥΜΕ: όλους τους εργαζόμενους να λάβουν μέρος στη στάση εργασίας που έχει προκηρυχτεί ,για να ενημερωθούν από τις διοικήσεις των Σωματείων τους, για τις επιπτώσεις των μέτρων που θέλουν να περάσουν .

Όλοι μαζί μπορούμε
Θα τα ακυρώσουμε στην πράξη

                                                              


 
Top