Η ξεφτίλα σε όλο το μεγαλείο...! επιστρέφουν πλειστηριασμοί Αυτόφωρα... ζήτω η "αριστερή" κυβέρνηση | Πρωτη news sport

Επιστρέφουν από αύριο πλειστηριασμοί
και κινητοποιήσεις, καθώς τερματίστηκε η αποχή από όλους τους πλειστηριασμούς -πλην εκείνων μεταξύ ιδιωτών- που είχε κηρύξει ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Πειραιώς, Νήσων Αιγαίου και Δωδεκανήσων αναμένοντας την ψήφιση της τροπολογίας για Αυτόφωρο και διώξεις σε όσους παρεμποδίζουν τους πλειστηριασμούς.

Μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να συνεδριάσουν και οι υπόλοιποι Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι της χώρας για να καθορίσουν τη στάση τους καθώς μέχρι στιγμής συνεχίζουν την αποχή.
Στα Ειρηνοδικεία όλης της Ελλάδας είναι προγραμματισμένοι πάνω από 200 πλειστηριασμοί, ενώ επιστρέφουν και οι ηλεκτρονικοί (26 τον αριθμό), με τα μέλη των κινημάτων («Δεν Πληρώνω», «Πρωτοβουλία Πλειστηριασμοί STOP»), τη ΛΑ.Ε. και το ΠΑΜΕ να καλούν σε συγκεντρώσεις αύριο το μεσημέρι.

Πρώτη κατοικία

Ανάμεσα στους πλειστηριασμούς που ξεχωρίζουν είναι ο ηλεκτρονικός με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς για το πλοίο «Αίολος Κεντέρης», με τιμή εκκίνησης τα 6,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σύντομα αναμένεται να βγουν στο σφυρί και ξενοδοχειακές μονάδες σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Αυτή την εβδομάδα στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας βγαίνει σε πλειστηριασμό βίλα στη Γλυφάδα, αλλά και διαμέρισμα 1ου ορόφου στην Αγία Βαρβάρα για χρέη 100.000 ευρώ από τράπεζα και τιμή πρώτης προσφοράς τις 56.500 ευρώ.
Ανάλογες περιπτώσεις αποτελούν διαμέρισμα στου Γκύζη έναντι 61.000 ευρώ για χρέη 237.000 ευρώ και διαμέρισμα στην Καισαριανή έναντι 126.000 ευρώ.
Σύμφωνα, πάντως, με το «Δεν Πληρώνω», αυτή την εβδομάδα είναι προγραμματισμένοι 13 πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.
Σε πλειστηριασμό, όμως, βγαίνουν από τη Eurobank και τα γραφεία της Λαϊκής Ενότητας που βρίσκονται στον 8ο όροφο συγκροτήματος (στη Στοά Φέξη) στην οδό Πατησίων για χρέη του ιδιοκτήτη από τον οποίο τα νοικιάζει η ΛΑ.Ε.
Το γεγονός μάς επιβεβαίωσε το στέλεχος του κόμματος Στάθης Λεουτσάκος: «Ο πλειστηριασμός είχε ανακοινωθεί για πρώτη φορά πριν από έξι μήνες και είχε αναβληθεί λόγω της τότε αποχής των συμβολαιογράφων. Ο ιδιοκτήτης είχε φροντιστήρια και αυτή τη στιγμή έχει ασκήσει ένδικα μέσα για τον συγκεκριμένο πλειστηριασμό. Η ΛΑ.Ε. νοίκιασε τα συγκεκριμένα γραφεία πριν από περίπου δύο χρόνια. Την περασμένη εβδομάδα εκπρόσωπος της Eurobank μας είπε ότι δεν έχει σχέση με το κόμμα και τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών».

Αδιαφάνεια, διώξεις

Συνεχίζοντας ο κ. Λεουτσάκος μάς μίλησε για το τι μέλλει γενέσθαι με τους πλειστηριασμούς και την τροπολογία που ψηφίστηκε πρόσφατα: «Το βασικό δεν είναι τα γραφεία του κόμματος. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να δούμε πολιτικά τη διαδικασία των πλειστηριασμών, και των ηλεκτρονικών, που ακολουθεί η κυβέρνηση, που επικοινωνιακά κάνει λόγο για μεγάλες περιουσίες και μεγαλοοφειλέτες. Αυτοί μπορούν να εντοπιστούν. Αλλο κάποιος να βγάζει έξω τα λεφτά του, άλλο το λαϊκό σπίτι, το χωράφι, το μαγαζάκι. Την Τετάρτη θα βγουν στο σφυρί δεκάδες πρώτες κατοικίες για μικρά ποσά. Ο νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα καθιστά τους πλειστηριασμούς μη δημόσιους και αδιαφανείς, απειλώντας με διώξεις όσους συμμετέχουν στα κινήματα. Αυτό είναι άκρως αντιδημοκρατικό. Εντός του 2018 θέλουν να κάνουν 18.000 πλειστηριασμούς με διαδικασίες fast track».
Μέσα στο 2018 αναμένεται να ξεκινήσουν ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων και για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο (Εφορία, ασφαλιστικά ταμεία), εξέλιξη που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουμένους, καθώς η σχετική διάταξη βρίσκεται στο πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή με τα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης.
 πηγή- efsyn.gr
 
Top