Κώστας Μπακασέτας στην «Α»: «Είμαστε ένα μικρό χωριό με μεγάλη καρδιά και πάθος για την ομάδα» | Πρωτη news sport

Από τους ανερχόμενους και ταλαντούχους

τερματοφύλακες της Κορινθίας. Χρόνο με το χρόνο παίρνει όλο και περισσότερες ευθύνες και δείχνει ότι πολύ σύντομα, μπορεί να γίνει ο επόμενος αρχηγός της Θύελλας Πετρίου.

Ο Κώστας Μπακασέτας «πίνει» νερό στο όνομα του ξαδέλφου του Τάσου, δεν κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του, λέγοντας ότι το μέλλον του συλλόγου, όταν αποχωρήσουν τα «μεγάλα χαρτιά» δε θα είναι και το πιο εύκολο, αλλά βγάζει το … καπέλο σε όσους ασχολούνται και βοηθούν την ομάδα, καθώς παρά το γεγονός ότι το Πετρί είναι ένα μικρό χωριό, δημιουργεί χρόνο με το χρόνο, μεγάλη ιστορία.

Η ομάδα άλλαξε προπονητή, προσέθεσε παίκτες όπως οι Βελέντζας Κ. και Δόσης, κράτησε τον κορμό της και ο Κώστας Μπακασέτας … βλέπει ψηλά.

«Η αλήθεια είναι ότι χάρηκα πάρα πολύ όταν έμαθα ότι ανέλαβε χρέη προπονητή στην ομάδα μας ο κ. Χόντια. Είναι πάρα πολύ καλός στην δουλειά του και είμαι σίγουρος ότι θα δεθεί πάρα πολύ με τα παιδιά, όπως και την χρονιά που φορώντας τα γάντια της Θύελλας, έφτασε την ομάδα στον τελικό Κυπέλλου. Η προετοιμασία είναι σε πάρα πολύ καλό στάδιο, αν και παράλληλα όλα τα παιδιά της ομάδας εργάζονται. Μην ξεχνάμε ότι μεσολαβεί και τρύγος, για εμάς εδώ στην περιοχή. Οι στόχοι της ομάδας για την νέα σεζόν, είναι να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνετε, ακόμα και μέσα στην πεντάδα. Θεωρώ ότι η ομάδα έχει κάνει πολύ καλές και ποιοτικές προσθήκες όπως ο Γιώργος Δόσης και ο Κώστας Βελέντζας και θα μας άξιζε μια καλή πορεία».
Ο πορτιέρο της Θύελλας, κατανοώντας τα διάφορα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν γενικότερα, αναφέρεται και στο επερχόμενο πρωτάθλημα λέγοντας:

«Το φετινό πρωτάθλημα θεωρώ ότι θα έχει πολλές ιδιαιτερότητες. Τα οικονομικά προβλήματα όλων των ομάδων είναι εμφανή καθώς δεν ακούμε πολλές μεταγραφές συχνά. Πολλές ομάδες βρίσκονται στα ίδια επίπεδα και αυτό θα είναι δύσκολο για όλους».

Το Πετρί είναι ένα μικρό χωριό της Κορινθίας, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει γράψει τη δική του ιστορία στο ποδόσφαιρο του νομού. Μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει το πάθος και η αγάπη που έχουν οι άνθρωποι που ασχολούνται με το σύλλογο και όχι μόνο, όπως αναφέρει ο Κώστας Μπακασέτας.

«Όντως είμαστε ένα πολύ μικρό χωριό, αλλά με πολύ μεγάλη καρδιά και πάθος για την ομάδα. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, κάποια άτομα βοηθούν και στηρίζουν την προσπάθεια μας. Έτσι η ομάδα μπορεί και στέκεται αξία στην Α’ Κατηγορία. Όλοι παίζουμε για τη φανέλα».

Αυτό που όμως σίγουρα αποτελεί ένα σοβαρό ζήτημα, είναι το γεγονός ότι αρκετοί σπουδαίοι παίκτες, μεγαλώνουν και σύντομα θα αναγκαστούν να αποχωρήσουν. Τι γίνεται από εκεί και πέρα;

«Λόγω του ότι ζούμε σε ένα χωριό, το σκέφτομαι συχνά ότι θα υπάρξει πρόβλημα στην ομάδα σε λίγα χρόνια χωρίς τους «ηγέτες» (Μπακασέτας Β., Μανάβης, Πέζος) της. Είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να μας απασχολήσει άμεσα, γιατί δεν υπάρχει και πολύ ενδιαφέρον από τα νέα παιδιά».


Κατανοώντας λοιπόν και ο ίδιος ότι η κατάσταση γενικότερα θα δυσκολέψει, τονίζει χαρακτηριστικά:

«Για εμάς τους νέους που είμαστε από το χωριό (Λεκουσιώτης, Μάρκου κλπ) πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα όπως έκαναν οι παλαιότεροι και πιστέψτε με είναι δύσκολο έργο. Οι περισσότεροι από εμάς τους νέους, δε ζούμε πλέον στο χωριό λόγω σπουδών, παρ’ όλα αυτά πρέπει να δίνουμε το παρών έστω κάθε Σάββατο».

Η θέση του τερματοφύλακα είναι ιδιαίτερη, είναι γνωστό. Αφοπλιστικός ο Κώστας Μπακασέτας, κάνει μια εντυπωσιακή ανάλυση της θέσης, λέγοντας:

«Η θέση μου ως τερματοφύλακας της ομάδας είναι δύσκολη. Ο τερματοφύλακας είναι σαν τον τύπο που φτιάχνει τις βόμβες στον στρατό. Ένα λάθος και όλα ανατινάζονται. Πρέπει να είσαι συνέχεια συγκεντρωμένος».

Τέλος η αναφορά στον Τάσο Μπακασέτα ήταν δεδομένη. Ο «λαϊκός ήρωας» του χωριού, πραγματικά έδωσε, προσέφερε, προσφέρει και θα προσφέρει στο σύλλογο.

«Ο Τάσος είναι ένα παράδειγμα για όλους μας. Είναι πρότυπο για εμένα. Όχι μόνο για την ποδοσφαιρική του πορεία, αλλά και για την προσωπικότητα του και την πίστη του. Αποδεικνύει σε όλους μας, ότι ο καθένας μας αν δουλέψει, μπορεί να πετύχει πολλά, ενώ είναι και από τα άτομα που στηρίζει και οικονομικά την ομάδα».
 
Top