σοκολατένια χριστουγεννιάτικα μπισκότα | Πρωτη news sport

Ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας που χωρίς να το θέλει κανείς μπαίνει από νωρίς στο κλίμα των γιορτών.
 Λίγο η ανάγκη μας για μια θετική σκέψη,  η επιθυμία μας για  διάθεση γιορτινή, λίγο το στόλισμα του δέντρου, φτάνουν για να βρούμε την αφορμή να μπούμε στην κουζίνα και να σκαρώσουμε κανένα γλυκάκι. 
Τις μέρες αυτές δεν λείπουν και τα παραδοσιακά γλυκά. Άλλοι είναι θαυμαστές του κουραμπιέ και άλλοι του μελομακάρονου. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκει κανείς το σίγουρο είναι πως θα απολαύσει τη γλυκιά μπισκοτένια γεύση τους.
Όμως και ένα σοκολατένιο μπισκοτάκι είναι πειρασμός. Η σοκολάτα είναι η αδιαμφισβήτητη βασίλισσα των χειμωνιάτικων γλυκών. Τη θέση αυτή την έχει κατακτήσει με την αξία της. Η συνταγή που φτιάξαμε σήμερα είναι μια από τις αγαπημένες μου. Νομίζω ότι η εμφάνιση των χριστουγεννιάτικων αυτών μπισκότων είναι εξαιρετική. Είναι σαν μια σοκολατένια χιονόμπαλα. Για τη γεύση τους δεν χρειάζονται και πολλά λόγια. Σοκολατένια και πλούσια, με αφράτη υφή. Λιώνουν στο στόμα.
 
Τα παιδιά τα αγαπούν  πολύ και εντυπωσιάζονται όταν τα βλέπουν απλωμένα στο ταψί ή στην πιατέλα. Είναι και πολύ εύκολα στην προετοιμασία τους. Το διασκεδάζουν πολύ όταν τα φτιάχνουν μόνα τους. Πρέπει να σας πω επίσης, ότι εξαφανίζονται στη στιγμή. Οπότε αν θέλετε να τα κεράσετε φτιάξτε λίγα παραπάνω γιατί σίγουρα δεν θα μείνουν για πολύ φυλαγμένα στο κουτί.
 

σοκολατένια μπισκότα


υλικά   (30 – 35 μπισκότα)

  • σοκολάτα κουβερτούρα                    225γρ
  • βούτυρο                                         60γρ
  • ζάχαρη                                           100γρ
  • αυγά                                              2
  • βανίλια                                           1
  • αλεύρι                                            200γρ
  • αλάτι                                              ¼ κουταλάκι
  • μπέϊκιν πάουντερ                             ½ κουταλάκι
  • άχνη ζάχαρη                                   110γρ (1 κούπα)

εκτέλεση                  (το τρενάκι μας)

  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπέν μαρί. Κόβουμε δηλαδή τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, τη βάζουμε σε βαθύ ανοξείδωτο σκεύος, το οποίο τοποθετούμε πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Το σκεύος με τη σοκολάτα δεν πρέπει να ακουμπά το νερό.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο στη σοκολάτα και αφήνουμε να λιώσουν καλά. Βάζουμε λιωμένη σοκολάτα στην άκρη.
  • Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε τη βανίλια και τη λιωμένη σοκολάτα.
  • Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  • Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε το αλεύρι στο μίγμα με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα καλά να ενωθούν τα υλικά μας. Το μίγμα μας θέλουμε να είναι μια μαλακή υγρή ζύμη. Θα μπει στο ψυγείο και θα σφίξει αρκετά για να μπορούμε να την πλάσουμε.
  • Βάζουμε τη ζύμη για τα μπισκότα μας στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170οC.
  • Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας ένα ταψί.
  • Βάζουμε την άχνη ζάχαρη σε ένα βαθύ πιάτο.
  • Αλείφουμε τα χέρια μας με λίγο ελαιόλαδο και πλάθουμε τη ζύμη μας σε μικρά μπαλάκια, σε μέγεθος μικρού καρυδιού. Κρατάμε τα χέρια μας λαδωμένα σε όλη τη διάρκεια που πλάθουμε τα μπισκότα μας.
  • Βουτάμε τις μπαλίτσες μέσα στην άχνη να καλυφθούν ολόκληρες, χωρίς να φαίνεται καθόλου η σοκολατένια ζύμη τους από μέσα.
  • Ακουμπάμε με μαλακές κινήσεις την μπαλίτσα πάνω στο ταψί μας. Τοποθετούμε τα μπισκότα μας σε απόσταση το ένα από το άλλο, γιατί θα φουσκώσουν και θα απλώσουν στο ψήσιμο.
  • Ψήνουμε τα σοκολατένια μπισκότα μας για 10-12 λεπτά. Θέλουμε να είναι μαλακά όταν θα τα βγάλουμε από το φούρνο.  
  • Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
 
Top