Πού τρώμε την καλύτερη γκιόσα στην Κορινθία; | Πρωτη news sport


Γκιόσα: Η πραγματική σημασία της λέξεως είναι η παρδαλή κατσίκα ή προβατίνα, άνω των 6 ετών,
που δεν γεννάει πια. Υβριστικά χρησιμοποιείται ως χαρακτηρισμός άσχημη γυναίκας προχωρημένης ηλικίας. Κατά πάσα πιθανότητα προέρχεται από τα αρβανίτικα [gjosa, γίδα].

Για τους κρεατοφάγους Κορίνθιους  όμως δεν είναι τίποτε άλλο από το καλύτερο καλοκαιρινό πιάτο, που συνοδεύετε βεβαία από παγωμένη μπύρα ή κρασί, τρώγεται  ζεστή η κρύα σε λαδόκολλα με μπόλικο αλάτι και πιπέρι, ενώ κάποιοι θεωρούν απαραίτητο και το σκόρδο!!!

Δείτε που μπορείτε να βρείτε την καλύτερη της Κορίνθου 

 
Top