Διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ η Κατερίνα Παπακώστα - Όλο το παρασκήνιο | Πρωτη news sport













Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, τέθηκε η Κατερίνα
Παπακώστα, με επιστολή που εστάλη στον Πρόεδρο της Βουλής.

Αιτία η επιλογή της την Τετάρτη,  να... διαφοροποιηθεί από την «επίσημη» γραμμή της Νέας Δημοκρατίας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας και να υπογραμμίσει ότι, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ακούστηκαν προσωπικοί χαρακτηρισμοί που δεν συνάδουν με την κοινοβουλευτική διαδικασία.
Τις δηλώσεις της Κατερίνα Παπακώστα, πολλοί τις εξέλαβαν ως «άδειασμα» στον αντιπρόεδρο του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος νωρίτερα, αντιπαράθεση με τον Πάνο Καμμένο.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας, προσκάλεσε την Κατερίνα Παπακώστα να μετάσχει σε μία άτυπη επιτροπή για τη σύνταξη τροπολογίας σχετικά με τις συντάξεις χηρείας συζύγων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Αυτή η πρόσκληση προκάλεσε την αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος απευθυνόμενος στον αρχηγό των ΑΝΕΛ, είπε: «κανένας βουλευτής και καμία βουλευτίνα της ΝΔ δεν θα μετέχει σε δική σας επιτροπή. Αυτά είναι προβοκάτσιες του Καμμένου».
Αμέσως, χτύπησε «κόκκινος συναγερμός» στην Πειραιώς, καθώς, η στάση που ακολούθησε η κυρία Παπακώστα, προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις φήμες για διαγραφή της Κατερίνας Παπακώστα να φουντώνουν.
Στενός συνεργάτης του πρόεδρου της ΝΔ, συνομίλησε μαζί της και της μετέφερε… το κλίμα δυσφορίας και την ενημέρωσε πως αν δεν έκανε διορθωτική κίνηση, το επόμενο βήμα θα ήταν η διαγραφή. 
Τελικά η Κατερίνα Παπακώστα, εξέδωσε ανακοίνωση δίνοντας διευκρινίσεις – εξηγήσεις για το χθεσινό περιστατικό, επισημαίνοντας ότι την συμμετοχή της στις επιτροπές της Βουλής, την ορίζει η Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας και όχι Πάνος Κάμμενος. 
Περισσότερα εδώ:
Ολόκληρη η διευκρινιστική δήλωση της Κατερίνας Παπακώστα
Η Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, με αφορμή το «θέμα» που επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί, αναιτίως, σε συνέχεια της τοποθέτησής της στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Ρυθμίσεις περί σταδιοδρομίας και εξέλιξης στελεχών και οικονομικής μέριμνας και λογιστικού των Ενόπλων Δυνάμεων, σύσταση Κοινού Σώματος Οικονομικών Επιθεωρητών και άλλες διατάξεις» προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Κατά την σημερινή μου ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής υποστήριξα πως αποτελεί υποχρέωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας να διορθώσει τρία άκρως σοβαρά προβλήματα τα οποία αφορούν:
Πρώτον, στο βαθύ κούρεμα στις συντάξεις των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο είναι μεγαλύτερο, όσο υψηλότερη ήταν θέση ευθύνης, την οποία κατείχαν,
Δεύτερον, στην άρση του θεσμού της προστασίας της Αναπηρίας, καθώς η ανωτέρω μειώσεις των συντάξεων αφορούν και τους συνταξιούχους με αναπηρία 80% και άνω και τους συνταξιούχους οι οποίοι έχουν ως προστατευόμενο μέλος ένα άτομο με αναπηρία 80% και άνω,
Τρίτον, στις συντάξεις χηρείας, καθώς σε καμία άλλη χώρα της Ε.Ε. δεν εκδίδονται συντάξεις βάσει των εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων των ασφαλισμένων.
Όσον αφορά στην συμμετοχή μου σε επιτροπές της Βουλής, συμμετέχω όπου ορίζομαι από τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας και στην προκειμένη περίπτωση όχι από τον Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο.
Κλείνοντας την τοποθέτησή μου, με αφορμή την πληθώρα προσωπικών αντεγκλήσεων από πολλές πτέρυγες οι οποίες δημιουργήθηκαν, σήμερα, καθ’ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης, ζήτησα για πολλοστή φορά από τον Προεδρεύοντα και τον Πρόεδρο της Βουλής, να εφαρμόσει τον Κανονισμό της Βουλής.
Πρόκειται για θέση μου, την οποία αμετακίνητα υποστηρίζω από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκα. Σύμφωνα μάλιστα με τον Προεδρεύοντα, κ. Γ. Λαμπρούλη, το πρόβλημα αυτό έχει επισημανθεί από πολλούς συναδέλφους Βουλευτές.
Όποια άλλη ερμηνεία επιχειρηθεί, αποκρούεται αυθεντικά από την δήλωσή μου.»
ΠΗΓΉ
 
Top