Ο Κυριάκος κατά της οικογενειοκρατίας...!!! εδώ γελάνε... | Πρωτη news sport

Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ
της «Εφημερίδας των Συντακτών» για την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αποκλείσει μέλη της οικογένειάς του από κυβερνητικά αξιώματα σε περίπτωση που σχηματίσει κυβέρνηση, είχαμε από τον ίδιο τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε Κυριακάτικη εφημερίδα.
Σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή», ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την απόφασή του να μην περιλαμβάνεται κανένα μέλος της οικογένειάς του στο υπουργικό συμβούλιο της Ν.Δ. ή σε άλλο πολιτειακό αξίωμα. 
«Ξέρω ότι αυτό είναι σκληρό και ίσως άδικο, ειδικά για την Ντόρα που έχει προσφέρει πολλά στην παράταξη και κανείς δεν αμφισβητεί τις ικανότητές της. Είναι όμως επιβεβλημένο σε αυτή τη συγκυρία, στο πλαίσιο της αποστολής που έχω αναλάβει», εξηγεί χαρακτηριστικά.
Ακολουθεί το ρεπορτάζ της ΕΦ.ΣΥΝ.:
Tρόπους να αποτινάξει από πάνω το αρνητικό στίγμα περί οικογενειοκρατίας προσπαθεί να βρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πολύ περισσότερο που ο ίδιος προέρχεται από μια παραδοσιακή και διαχρονικά ισχυρή πολιτική οικογένεια. Ταυτόχρονα, επιδιώκει να δείξει στους εσωκομματικούς συμμάχους ότι στις πολιτικές του επιλογές δεν τον δεσμεύουν συγγενικές και οικογενειακές σχέσεις.
Σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες, εδώ και περίπου έναν μήνα στο εσωτερικό της Ν.Δ. κυκλοφορεί μια φήμη με δύο εκδοχές.
Η πρώτη εκδοχή θέλει τον πρόεδρο του κόμματος να έχει εκμυστηρευτεί σε στενούς συνεργάτες του ότι στο κομματικό συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Δεκεμβρίου, θα ανακοινώσει ότι κανένα πρόσωπο από την οικογένειά του δεν θα είναι υποψήφιο στις προσεχείς εκλογές με τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ.
Η δεύτερη εκδοχή τροποποιεί αυτή τη δήλωση, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται να δηλώνει ότι στην κυβέρνηση που θα σχηματίσει, εφόσον κερδίσει τις προσεχείς εκλογές, δεν θα συμπεριλάβει κάποιο από τα συγγενικά του πρόσωπα. Και οι δύο εκδοχές έχουν ως άμεσο αποδέκτη την Ντόρα Μπακογιάννη.
Είναι γεγονός ότι η Ντόρα Μπακογιάννη έχει κερδίσει τη δική της θέση στην πολιτική ζωή της χώρας αλλά και στο κόμμα της, πολύ πριν ο Κ. Μητσοτάκης αποκτήσει σχέση με την ενεργό πολιτική.
Εξίσου γεγονός, όμως, είναι ότι ο σημερινός αρχηγός της Ν.Δ. διαχώρισε πλήρως τη θέση του από την πρώην υπουργό Εξωτερικών και παρέμεινε στη Ν.Δ. υπό την ηγεσία του εχθρού της οικογένειας Αντ. Σαμαρά, όταν η αδελφή του διαφώνησε με τον τελευταίο και προχώρησε στη συγκρότηση ξεχωριστού κόμματος υπό την ηγεσία της.
Στη βάση αυτών των διαπιστώσεων, πηγές από την αξιωματική αντιπολίτευση τόνιζαν ότι «όλα είναι πιθανά και όλα είναι δυνατά από τον Κυριάκο. Ακόμη και να στραφεί εναντίον της Ντόρας».
Αλλες πηγές όμως από τη Ν.Δ. αντιμετωπίζουν πιο διστακτικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Θεωρούν περισσότερο πιθανό σε μια μελλοντική κυβέρνηση της Ν.Δ. υπό τον Κ. Μητσοτάκη να μη συμμετάσχει η Ντ. Μπακογιάννη με επιλογή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρά η τελευταία να κοπεί από τα ψηφοδέλτια του κόμματος.
Ταυτόχρονα εκτιμούν ότι το όλο θέμα έχει διαρρεύσει από την ηγεσία για να μετρηθούν πιθανές αντιδράσεις, αλλά και για να εμπεδωθεί η εικόνα του προέδρου που δεν έχει οικογενειακές δεσμεύσεις.
 
Top