Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό...!«Υπαινιγμοί» Ποταμιού για μαγειρεμένα αποτελέσματα στη λοταρία αποδείξεων | Πρωτη news sport

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό!

«Υπαινιγμοί» Ποταμιού για μαγειρεμένα αποτελέσματα στη λοταρία αποδείξεων

Με μια ανακοίνωση – φωτιά το Ποτάμι δημιουργεί γκρίζες ζώνες γύρω από την αξιοπιστία των κληρώσεων.

Όπως είναι λογικό το πρόβλημα είναι σοβαρό καθώς οι συγκεκριμένες κληρώσεις έγιναν από το Ελληνικό κράτος και η οποιαδίποτε ένδειξη μη τήρησης των κανόνων θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα μεγάλο πολιτικό ζήτημα.
Αυτό φυσικά μπορεί να συμβεί αν και εφόδον αποδειχθεί νοθεία στις κληρώσεις.

Το Ποτάμι σε ανακοίνωση του υπό τον τίτλο «Πιο τυχεροί κι από το τζόκερ;» τονίζει μετάξύ άλλων πως σε 11 κληρώσεις ο 2017 στις οποίες συμμετείχαν 6 εκατομμύρια πολίτες, υπήρξαν 29 άτομα που κέρδισαν 2 φορές και 4 άτομα που κέρδισαν 3 φορές.
Ως εκ τούτου ζητεί την παρέμβαση του εισαγγελέα για την αναζήτηση τυχόν ευθυνών αναφορικά με τη διαφάνεια της διαδικασίας. Επιπρόσθετα αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο σύνδεσης των νικητών με πολιτικά πρόσωπα και την πιθανή χειραγώγηση των κληρώσεων.

«Είναι κάποιοι άνθρωποι στα αλήθεια τόσο τυχεροί; Ή μήπως υπάρχει κάποια λογικότερη εξήγηση;», αναρωτιέται το Ποτάμι.
Το οποίο στην ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι σύμφωνα με τη θεωρία των πιθανοτήτων ένας άνθρωπος έχει 100 φορές περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει το Τζόκερ παρά να κληρωθεί 3 φορές στις 11 κληρώσεις του 2017, ενώ «η πιθανότητα να κληρωθούν 29 άτομα 2 φορές είναι ένας αριθμός που έχει τη μονάδα ως εκατοστό εβδομηκοστό τέταρτο ψηφίο μετά από 173 μηδενικά».

Κατόπιν αυτών των ευρημάτων το κόμμα του Σ. Θεοδωράκη αναφέρει πως τίθεται σοβαρότατο ζήτημα αξιοπιστίας των κληρώσεων και προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για λάθος του συστήματος ή ανθρώπινη παρέμβαση, καλεί το Υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ να δημοσιοποιήσουν:

– τον τρόπο λειτουργίας της ηλεκτρονικής κληρωτίδας

– τον ανεξάρτητο πιστοποιημένο φορέα/εταιρεία που ανέλαβε τη διενέργεια των κληρώσεων και τον τρόπο επιλογής του

– τη συνεισφορά του φορέα/εταιρείας στον σχεδιασμό

– την αξιολόγηση και υλοποίηση του ηλεκτρονικού συστήματος και τη συμμετοχή του στον έλεγχο και πιστοποίηση των αποτελεσμάτων.

Τελικά, για αυτήν την κυβέρνηση δεν είναι εύκολο ούτε καν να μοιράζει χρήματα με κληρώσεις».
 
Top