Ολυμπιακός-Βάτενς 3-0... στο πρώτο φιλικό του στην Αυστρία | Πρωτη news sport

Με δύο γκολ (το ένα απευθείας φάουλ) του νεοαποκτηθέντα Γκερέρο που άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις και μια γκολάρα του Φορτούνη στα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα, ο Ολυμπιακός... ξεμούδιασε με το 3-0 επί της Βάτενς, στο πρώτο φιλικό του στην Αυστρία!

Παρότι η Βάτενς δεν είναι αντίπαλος για επαρκείς κρίσεις και προφανώς είναι πρόωρο το οτιδήποτε σε πρώτο φιλικό προετοιμασίας ο Ολυμπιακός έδειξε σοβαρή και καλή εικόνα και έβαλε και γκολάρες στο Νο1 τεστ προετοιμασίας του για φέτος. Εξαιρετικός ο Φορτούνης στο α' μέρος με γκολάρα και σούπερ και ο Γκερέρο με 2 τέρματα στην επανάληψη. Πολύ καλή εικόνα και του Καμαρά και θετικό πρόσημο του Βρουσάι. Καλά πήγε και ο Τσιμίκας.

ΑΠΟ ΤΟ 4-2-3-1 ΣΤΟ 4-4-2
Ο Πέδρο Μαρτίνς γνωστοποίησε την πρώτη ενδεκάδα για φέτος στην ομάδα του Ολυμπιακού για το φιλικό με τη Βάτενς. Την πρώτη ενδεκάδα του Ολυμπιακού, για το πρώτο φιλικό και το α' μέρος του, απάρτιζαν οι: Χουτεσιώτης κίπερ, Ελαμπντελαουί, Νικόλης, Βούκοβιτς & Ένγκελς στην άμυνα, Καμαρά και Μπουχαλάκης στον άξονα και τριάδα με Φορτούνη, Μανθάτη και Βρουσάι πίσω από τον φορ Μάνο. Ένα σχήμα 4-2-3-1. Στο 2ο μέρος αυτό έγινε 4-4-2 αν και το 4-2-3-1 φαίνεται να είναι αυτό που καταλήγει ο Ίβηρας. Σχήμα με Γιαννιώτη πορτιέρε, άμυνα με Τσιμίκα, Ρομαό (σ.σ. λόγω του προβλήματος του Παπέ Σισέ), Νικολάου και Σάλιακα. Ο Καμαρά συνέχισε στο κέντρο και εκεί προστέθηκε ο Ανδρούτσος για να παίξουν στα άκρα Πάρντο και Βέργος και δίδυμο φορ οι Γκερέρο και Τζούρτζεβιτς.

ΤΙ ΕΒΑΛΕΣ ΡΕ ΚΩΣΤΑ;
Στο πρώτο μέρος κυριάρχησε η παρουσία του Φορτούνη με την γκολάρα στου στο... παραθυράκι με φαλτσαριστό σουτ στο 2ο μόλις λεπτό μετά από κάθετη του Βρουσάι. Ο Ολυμπιακός είχε και άλλες καλές φάσεις για γκολ. Στο 9' είχε δοκάρι και μεγάλη φάση ο Μάνος μετά από πάσα του Βρουσάι. Ο ίδιος παίκτης μετά από πολύ καλή συνεργασία με Καμαρά και Φορτούνη έβαλε γκολ στο 39' που κακώς ακυρώθηκε. Στο πρώτο ημίχρονο ξεχώρισαν για τα καλά πλην του Φορτούνη και οι Βρουσάι και Καμαρά ενώ μεγάλη προσπάθεια έκανε ο Μάνος. Καλά στοιχεία είχε και ο πιτσιρικάς Νικόλης παρά κάποια λάθη που έκανε.

ΓΚΟΛΑΡΑ ΜΕ ΦΑΟΥΛ ΚΑΙ Ο ΓΚΕΡΕΡΟ
Στην επανάληψη και ο Ισπανός Γκερέρο είχε ένα πολύ ωραίο γκολ. Στο 68' σε... κομπίνα στο φάουλ με τον Τσιμίκα έστειλε την μπάλα... συστημένη στην γωνία του πορτιέρε της Βάτενς. Από τους παίκτες του 2ου μέρους εκτός από τον Γκερέρο ξεχώρισαν και οι Τσιμίκας και Ρομαό και πάλεψε και ο Πάρντο ενώ ο Τζούρτζεβιτς είχε ξανά δυστοκία στην τελική προσπάθεια και το γκολ.

ΤΟ 3-0 ΜΕ ΤΡΙΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Ο Γκερέρο έκανε το 2-0 όταν ο Ολυμπιακός έπαιζε το 4-4-2. Το 3-0 με κεφαλιά του Ισπανού φορ από σέντρα του Πάρντο στο 83' και ενώ οι Πειραιώτες έπαιζε το 3-5-2! Το τελικό σκορ ήταν το 3-0 με ένα καλό δείγμα που άρεσε και στον Πέδρο Μαρτίνς...

Ολυμπιακός α' μέρος: Χουτεσιώτης, Ελαμπντελαουί, Νικόλης, Βούκοβιτς, Ένγκελς, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Μανθάτης, Βρουσάι και Μάνος.

Ολυμπιακός β’ μέρος: Γιαννιώτης, Σάλιακας, Ρομαό, Νικολάου, Τσιμίκας, Ανδρούτσος, Καμαρά, Βέργος, Πάρντο, Τζούρτζεβιτς και Γκερέρο.

 
Top