Χάκετ: «Ο Μπάνκι θα φέρει νοοτροπία νικητή στην ΑΕΚ»! | Πρωτη news sport


Ο Ντάνιελ Χάκετ... βοηθάει του φιλάθλους της
ΑΕΚ, μέσω του gazzetta.gr, να γνωρίσουν καλύτερα τον νέο προπονητή της Κυπελλούχου Ελλάδος και BCL.

Η ΑΕΚ έκανε την... υπέρβασή της, μετά την κατάκτηση δύο τίτλων την χρονιά που ολοκληρώθηκε, αφού «ψώνισε» από το... πάνω ράφι και ανακοίνωσε στην θέση του προπονητή τον Λούκα Μπάνκι.

Ένας άνθρωπος με γεμάτο βιογραφικό, που έχει παραστάσεις ευρωπαϊκές (EuroCup, Euroleague) και που έχει κατακτήσει τίτλους, το διάστημα που ήταν στην Ιταλία. Ένας χαρακτήρας, για τον οποίο ακούγονται μόνο τα καλύτερα, όσον αφορά τόσο το αγωνιστικό κομμάτι, όσο και το πνευματικό και που δείχνει τρομερή αφοσίωση στην δουλειά του.

Το gazzetta.gr ζήτησε την... βοήθεια ενός ανθρώπου που τον ξέρει καλά, όσο λίγοι, ώστε οι φίλαθλοι των «κιτρινόμαυρων» να γνωρίσουν λίγο καλύτερα τον νέο τους προπονητή.

Ο Ντάνιελ Χάκετ έχει συνεργαστεί για 3.5 χρόνια με τον 52χρονο τεχνικό σε Σιένα, Αρμάνι και Μπάμπεργκ κι έχουν «γευτεί» μαζί επιτυχίες στην χώρα τους (2 πρωταθλήματα και 1 Κύπελλο).



Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού αναμφίβολα εξελίχθηκε κοντά στον Ιταλό κόουτς και αναφέρει αρχικά στο gazzetta.gr: «Ο Λούκα είναι πολύ δυνατός ανταγωνιστής και ένας προπονητής με μεγάλη εμπειρία! Έχει κατακτήσει κάθε πιθανό τίτλο στην Ιταλία με τις Αρμάνι και Σιένα. Είναι ένας τύπος που ξέρει να δίνει κίνητρο στους παίκτες του να παίξουν καλό μπάσκετ και να έχουν νοοτροπία νικητή».

Μετά από χρόνια συνεργασίας μαζί του, ένα... πράγμα είναι ο Μπάνκι για τον Χάκετ: «Για μένα, ο Λούκα είναι οικογένεια!», λέει με χαρά και συμπληρώνει: «Τον ξέρω και με ξέρει. Καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλο. Είχαμε τα πάνω και τα κάτω μας, αλλά πάντα με "πίεζε" να γίνω καλύτερος. Πρέπει να αγαπάς έναν άνθρωπο σαν αυτόν!».

Όσο για το πως επηρέασε ο πρώτος Ιταλός προπονητής στην ιστορία της ΑΕΚ τον Χάκετ στον τρόπο παιχνιδιού του; «Μού έδειξε πως να είμαι νικητής! Με εμπιστέυτηκε! Έγινα καλύτερος χάρη σ' εκείνον!».

Ο 30χρονος γκαρντ εμφανίστηκε και σίγουρος για το εξής: «Η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα, παραδοσιακή δύναμη και με μεγάλη ιστορία! Εύχομαι ό,τι καλύτερο στον Λούκα και την ΑΕΚ για τη νέα σεζόν! Δεν ξέρω τι ακριβώς θα προσφέρει στην ομάδα, αλλά αυτό που σίγουρα ξέρω είναι πως η ομάδα του θα παλεύει κάθε παιχνίδι και θα δείχνει νοοτροπία νικητή!».

πηγή-gazzetta.gr
 
Top