Η ΑΕΚ Προβλημάτισε πάλι, θέλει μεταγραφές και φαίνεται! | Πρωτη news sport

Η πρωταθλήτρια ήρθε ισόπαλη 0-0 με
την ΑΕΚ 
Λάρνακας με μόνο καλό διάστημα το δεύτερο μισό του πρώτου μέρους, αλλά και πολλά θέματα σε κέντρο και άμυνα, στο πρώτο ημίχρονο.
Η Ένωση ήρθε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την Κυπελλούχο Κύπρου και φάνηκε και σε αυτό το ματς, παρά την ελαφρά βελτίωση σε ορισμένους τομείς, πως χρειάζεται πολλή δουλειά για να αφομοιώσει τις απαιτήσεις του Μαρίνου Ουζουνίδη, αλλά είναι επιτακτική η ανάγκη για ενισχύσεις, όχι μόνο στη θέση του φορ και των εξτρέμ, αλλά και στη μεσαία γραμμή, με τον Μοράν να είναι σε τραγική μέρα για 25 λεπτά και ν’ αποχωρεί με τραυματισμό.

Πολλά τα λάθη και στην άμυνα στο πρώτο μέρος, από Τσόσιτς κυρίως. Η ΑΕΚ είχε δύο κεφαλιές του Σιμόες στο 21’ και στο 45’ από καλή θέση έξω και τη φάση του 34’ όταν ο Γιακουμάκης φοβήθηκε να πλασάρει από καλή θέση. Δοκάρι για την κυπριακή ομάδα του ο Τρισόφσκι στο 41’. Κάποιες καλές συνεργασίες του θετικού Μάνταλου με τον Χουλτ, οι μόνες αναλαμπές στο κομμάτι της ανάπτυξης.

Το ματς

Εξαιρετικά προβληματική η εικόνα της ΑΕΚ στα πρώτα 20 λεπτά του ματς, μιας και δεν υπήρχε δυνατότητα ορθολογικής ανάπτυξης με πολλά σφάλματα σε μεσαία γραμμή και άμυνα. Ο Μοράν φαινόταν να βρίσκεται τελείως εκτός αγώνα, ενώ στο 25’ έγινε αλλαγή, αφού ένιωσε και ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο. Μάλιστα ο Μαρίνος Ουζουνίδης σε πολλές στιγμές σε αυτό το διάστημα έκανε παράπονα στους παίκτες του και ειδικά στους αμυντικούς για βαθιές μακρινές μπαλιές.

Έτσι ήταν η Κυπελλούχος Κύπρου αυτή που είχε τις καλές στιγμές στο 3’ με κεφαλιά του Τρουγιόλς, στο 7’ με σουτ του Τέτε και στο 11’ με σουτ του Χέβελ. Ο Τσόσιτς με τον Λαμπρόπουλο στο πρώτο κομμάτι του αγώνα, είχαν πολλές εσφαλμένες ενέργειες με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στα μετόπισθεν.

Η πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΚ ήρθε στο 21ο λεπτό με τον Μπακασέτα να εκτελεί φάουλ και τον Σιμόες να χάνει την ευκαιρία με κεφαλιά από καλή θέση, αλλά στο 24’ ένα ακόμα λάθος του Μοράν έδωσε την ευκαιρία στον Γιάννου να σουτάρει για ν’ αποκρούσει ο Μπάρκας. Στο 29’ καλή εκτέλεση του Λαρένα, ο Τρισόφσκι δεν πρόλαβε για λίγο.


Η Ένωση είχε τη δυνατότητα από ένα κλέψιμο του Σιμόες στο κέντρο να βγάλει την καλύτερη της ευκαιρία στο 34’ με τον Λιβάγια να παίρνει την μπάλα από τον Πορτογάλο και να βγάζει τον Γιακουμάκη μόνο του από αριστερά, με τον φορ της ΑΕΚ αντί να πλασάρει, να δίνει στον Μπακασέτα για να χαθεί η ευκαιρία.

Στο 41’ μετά από παράλληλη σέντρα του Γιάννου, ο Τρισόφσκι εξ’ επαφής έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, για να χαθεί μια ακόμα ευκαιρία στο ματς με τον Σιμόες από την ίδια θέση που έχασε την ευκαιρία στο 21’, να μην μπορεί στο 45’. Σε ένα πρώτο μέρος που ίσως το μόνο ενθαρρυντικό, ήταν κάποιες συνεργασίες του Μάνταλου με τον Χουλτ.

Στην επανάληψη η Ένωση βελτίωσε κάπως την αμυντική λειτουργία της και δεν επέτρεψε στην ομάδα από τη Λάρνακα να βγάζει φάσεις, αλλά το πρόβλημα στην παραγωγή παρέμεινε με ελάχιστες καλές στιγμές από ανεβάσματα του Χουλτ σε συνδυασμούς με τον Μάνταλο, που δεν έφεραν τις επιθυμητές σέντρες προς την περιοχή.

Στο 62’ ο Μαρίνος Ουζουνίδης άλλαξε κατά τα ? την άμυνα αφήνοντας μόνο τον Λαμπρόπουλο από το αρχικό σχήμα, ενώ πέρασε και ο Κλωναρίδης αντί του Λιβάγια. Με τις αλλαγές του 72ου λεπτού και την αποχώρηση του Γιακουμάκη από το ματς, ήταν ο Μάνταλος αυτός που πήγε να παίξει πίσω από τον Κλωναρίδη, ενώ ρόλο αριστερού χαφ πήρε ο Αϊντάρεβιτς. Στο 84’ ο Μπότος έκανε το γύρισμα αλλά ο Αϊντάρεβιτς δεν μπόρεσε να πιάσει το μονοκόμματο σουτ και ο Γιούσης από πλάγια θέση σούταρε έξω.


ΑΕΚ (4-2-3-1): Μπάρκας (62’ Τσιντώτας), Μπακάκης (78’ Μπότος), Τσόσιτς (62’ Οικονόμου), Λαμπρόπουλος, Χουλτ (62’ Λόπες), Σιμόες (72’ Γιαννούτσος), Μοράν (25’ λ.τρ. Γαλανόπουλος), Μάνταλος (78’ Γιούσης), Λιβάγια (62’ Κλωναρίδης), Μπακασέτας (62’ Γκάλο), Γιακουμάκης (72’ Αϊντάρεβιτς)

πηγή-sport-fm.gr
 
Top