ΕΠΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2006!!!ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ | Πρωτη news sport




ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 5-4 ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΝΤΙ Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ 06!
Ιστορική μερα για την ομάδα του Μπινιαρη η 26 Αυγούστου 2018, αφού στην παρθενική της συμμετοχή στο κύπελλο Ελλάδος απέκλεισε την ιστορική Καλαμάτα με 5-4 στα πεναλντι, αφού ο κανονικός αγώνας έληξε 1-1, ενώ η παράταση βρήκε τις δύο ομάδες επίσης ισοπαλες αλλά με 2-2.
Οι δύο προπονητες αντιμετωπισαν προβήματα στον καταρτισμο των 11αδων αφού δεν μπορούσαν να χρησιμοποιησουν σύμφωνα με τον νέο κανονισμό τους επανεγραφεντες και τους νεοεγραφεντες πριν την 1η Σεπτεμβρίου. Έτσι Τζανετος, Σκουρτης, Εμμ.Αμπαδιωτακης δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής, ενώ Δημητριάδης, Χατζησοφρωνιου είναι τιμωρημένοι για τους γηπεδούχους, ενώ και οι φιλοξενούμενοι πολλούς ποδοσφαιριστες  (τραυματίας και ο Τσοπελας ) δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής. Αγωνιστικά οι νικητές ήταν καλύτεροι στην κανονική διάρκεια του αγώνα, το Α’ ημίχρονο ήταν μαγική εικόνα αφού στο 5′ η Μαύρη Θυελλα προηγήθηκε με 1-0 με τον αρχηγο Αθανασοπουλο ύστερα από ασυνενοησια της άμυνας της Κορινθου 06, αλλά τουλάχιστον 4 κλασικές ευκαιρίες των γηπεδούχων δεν μετουσιωθηκαν σε γκολ.
Στο Β’ ημίχρονο συνέχισαν την πίεση οι Κορινθιοι και στο 66′ ο βουλγαρος Κοτοβ με καταπληκτική ατομική προσπάθεια ισοφάρισε σε 1-1 μέσα σε αποθέωση των 500 περίπου θεατών του αγωνω  (περίπου 70 από τη Καλαμάτα ).
Και φτάσαμε στο 90′ όπου ο Μάκης Μυριωτης δέχθηκε την 2η κίτρινη -κόκκινη και οι γηπεδούχοι έπαιξαν για περίπου 34’με αριθμητικο μειονέκτημα. Στην παράταση φάνηκαν τα πρώτα σημάδια κοπωσης και για τις δύο ομάδες αλλά η Κορινθος 06 αν και με 10 παίκτες πέτυχε να προηγηθεί με ωραίο διαγώνιο σουτ του Καμπιωτη στο 101′ σε 2-1.
Στο 106′ μετά από κορνερ και αδράνεια των αμυντικων της ομάδας του Στ.Μπινιαρη ο προωθηθεις Μπιζος με κεφαλιά ισοφάρισε 2-2.
Η μεγάλη ευκαιρία για την Καλαμάτα ήταν στο 112′ όταν κέρδισε πεναλντι σε ανατροπή του Μπιτσιανη από τον Σκλαβενιτη το εκτέλεσε ο Λαθυρης αλλά ο νεαρός τερματοφυλακας Σκλαβενιτης απεκρουσε την μπάλα η οποία βρήκε το δοκαρι και στην επαναφορά της ο Αθανασοπουλος σουταρε άουτ.
Έτσι οι δύο ομάδες οδηγηθηκαν στην διαδικασία των πεναλντις με τους γηπεδούχους να ευστοχουν σε όλα, (Φιλης, Καμπιωτης, Καπλατζης, Μαγγινας, Τριμπονιας ), ενώ από την Καλαμάτα ο γκολκίπερ Κόκκαλης έστειλε την μπάλα άουτ! Ευστοχησαν για την Μαύρη Θυελλα οι Μπιζος, Πινδωνης, Λαθυρης, Αθανασοπουλος.
Έτσι η επίτευξη του νικητηριου πεναλντι από τον Τριμπονια βρήκε τους παίκτες της Κορινθου 06 ένα κουβάρι να πανηγυριζουν την ιστορική πρόκριση.
ΔΙΚΑΙΗ περα για πέρα η πρόκριση για τους παίκτες της Κορινθου 06 που παρα τα προβλήματα έπαιξαν με ψυχή και πάθος και έδειξαν ότι και φέτος θα πρωταγωνιστησει σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ενώ κοντράστ συναισθηματων για τους Καλαματιανους που έφυγαν απογοητευμενοι από το ΔΑΚ Κορίνθου.    ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ :ΣΤΑΜΟΣ  (ΑΘΗΝΩΝ ).
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2006(Στ. Μπινιαρης ) :Σκλαβενιτης, Γκουριωτης, Φιλης, Μαγγινας, Μαυρελης, Βασιλαρης, Τριμπονιας, Καμπιωτης, Μυριωτης, Καπλατζης, Κοτοβ  (77′ Βρενοζι ).
ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Γ.Χριστόπουλος ) :Κοκκαλης, Οικονομεας, (49 λτ Χοτζας), Πινδωνης, Ζαχαροπουλος, Λαθυρης, Καραμπελας, Αθανασοπουλος, Μπιτσιανης, Μπιζος, Καννελοπουλος, (101’Καναλαι)  Παντσιωτης
 
Top