Λουτσέσκου: «Ηρθαμε για να κερδίσουμε» | Πρωτη news sport

Τον ξεκάθαρο στόχο που έχει ο ΠΑΟΚ στο
δεύτερο παιχνίδι, για τον γ' προκριματικό γύρο του Champions League, με τη Σπαρτάκ, στη Μόσχα (14/8, 20.30, Epsilon), αποσαφήνισε σήμερα ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

«Ήρθαμε να κερδίσουμε, όχι απλά να αμυνθούμε ή να προκριθούμε», ανέφερε εμφατικά ο τεχνικός του «Δικεφάλου» στην καθιερωμένη πριν από ευρωπαϊκές αναμετρήσεις συνέντευξη Τύπου, χωρίς παράλληλα, να αποκαλύψει τα αγωνιστικά πλάνα του για το ματς. 

Ο ΠΑΟΚ υπερασπίζεται απέναντι στους Ρώσους το υπέρ του 3-2 από την πρώτη «μάχη» στην Τούμπα, με τον Ρουμάνο να παραδέχεται, επίσης, με βάσει και του αποτελέσματος της αναμέτρησης στη Θεσσαλονίκη, τη δυναμική της Σπαρτάκ.

Ο Ραζβάν Λουτσέκου, αρχικά, είπε: «Είμαστε εδώ για να κάνουμε τη δουλειά μας. Ήρθαμε εδώ για να κερδίσουμε. Είμαστε καλή ομάδα, θα αντιμετωπίσουμε μια, εξίσου, καλή ομάδα. Ηρθαμε να παίξουμε το παιχνίδι μας, άσχετα με το πόσο δύσκολο θα είναι το ματς. Το αυριανό παιχνίδι είναι για μένα και την ομάδα μου πολύ σημαντικό, γιατί αφορά το Champions League. Αρχίσαμε φανταστικά στη διοργάνωση, συνεχίζουμε το σερί νικών από την περυσινή περίοδο. Ηρθαμε να κερδίσουμε, όχι απλά να αμυνθούμε ή να προκριθούμε».

Ερωτηθείς για τους Αντελίνο Βιεϊρίνια, Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, την παρουσία των οποίων στερήθηκε, εσχάτως, λόγω των τραυματισμών τους, απάντησε: «Είμαι χαρούμενος, γιατί και οι δύο είναι ξανά μαζί μας. Θα δούμε τι θα γίνει αύριο. Έχω χρόνο για να πάρω τις τελικές μου αποφάσεις για την ενδεκάδα. Σημαντικοί δεν είναι μόνο οι βασικοί, αλλά όλοι, ακόμη και αυτοί που θα μπουν στο γήπεδο, γιατί μπορεί να είναι αυτοί που θα καθορίσουν το τελικό αποτέλεσμα».

Πρόσθεσε αναφέροντας: «Έχουμε ποιότητα ως ομάδα και προσπαθούμε πάντα αυτήν να την εκμεταλλευτούμε. Απέναντί μας θα έχουμε έναν αντίπαλο δυνατό. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε κατάσταση στο παιχνίδι. Θέλουμε να έχουμε τον έλεγχο στο ματς, είτε υπάρχει για μας η κατοχή της μπάλας, είτε όχι.

Είναι προφανές ότι σε αυτό το επίπεδο αγώνων, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και απόλυτα εστιασμένοι στο παιχνίδι, μια εβδομάδα νωρίτερα, μέχρι να επιστρέψουμε στη Θεσσαλονίκη. Ταυτόχρονα, όμως, και η Σπαρτάκ είναι στο ίδιο σημείο, είναι υπό πίεση, με βάσει το αποτέλεσμα στο πρώτο ματς. Ξέρουν τη δυναμική μας, δυσκολεύτηκαν περισσότερα απέναντι μας, σε σχέση με τα άλλα τέσσερα επίσημα παιχνίδια που έδωσαν ως τώρα. Δεν ξέρω αν εκμεταλλευτήκαμε, στην πρώτη αναμέτρηση, τις αδυναμίες της Σπαρτάκ ή αν εμείς ήμασταν δυνατοί. Πρέπει να είμαστε επιθετικοί και δυναμικοί, να έχουμε αυτοπεποίθηση και να αντιδράσουμε όταν θα χάσουμε την μπάλα. Σκοράρουμε σε κάθε επίσημο παιχνίδι από τον περασμένο Νοέμβριο, ακόμη και σε φιλικά. Μόνο σε δυο παιχνίδια καταφέραμε να πετύχουμε μόνο ένα τέρμα. Δεν σκοράραμε στο πρώτο παιχνίδι επειδή εκμεταλλευτήκαμε τις αδυναμίες της Σπαρτάκ, αλλά επειδή είμαστε δυνατοί σε αυτές τις καταστάσεις».

Σε σχόλιο που του ζητήθηκε για το μεγάλο πριμ που αναφέρεται πως θα δώσει ο Ιβάν Σαββίδης στην ομάδα, σε περίπτωση πρόκρισης απέναντι στη Σπαρτάκ, επισήμανε πως: «Έχουμε μπόνους για να κατακτούμε τους στόχους μας».

Κατέληξε ο Λουτσέσκου εξηγώντας πως ο ένας χρόνος που πέρασε, από τη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική καθοδήγηση του ΠΑΟΚ: «Αισθάνομαι πως ήταν ένας από τους πιο φανταστικούς της ζωής μου. Ζήσαμε όμορφες, αλλά και δύσκολες στιγμές, θέλω να συνεχίσω. Ας εστιάσουμε, όμως, στο αυριανό παιχνίδι».

Την ετοιμότητα του να αγωνιστεί στο αυριανό παιχνίδι διατράνωσε, με τη σειρά του, ο Ζοσέ Μαουρίσιο. Ο Βραζιλιάνος μέσος, που απέκτησε ενοχλήσεις στην περόνη, στην τελευταία προπόνηση της ομάδας σε ελληνικό έδαφος (12/8), εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ στη συνέντευξη Τύπου, δηλώνοντας: «Αισθάνομαι μια χαρά και αν συμφωνεί ο προπονητής θα παίξω αύριο. Θα είναι δύσκολο το παιχνίδι, η Σπαρτάκ είναι ισχυρή ομάδα, διαθέτει καλούς παίκτες. Δε θα είναι εύκολο για μας να την αντιμετωπίσουμε στην έδρα της. Ηρθαμε, όμως, εδώ για να κερδίσουμε».
 
Top