Φέτος πρέπει να δούμε τον καλύτερο Φορτούνη ever! | Πρωτη news sport

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog
του στο gazzetta την εικόνα του Ολυμπιακού κι ειδικότερα του αρχηγού του.

Χθες βράδυ στο Καραϊσκάκη είδαμε μία εντυπωσιακή ομαδική παράσταση από τον Ολυμπιακό και μία εντυπωσιακή προσωπική παράσταση από τον Φορτούνη, μακράν καλύτερο παίκτη του αγώνα.

Το πρώτο στο οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να σταθούμε είναι στην γενική εικόνα του Ολυμπιακού, που μας έδειξε μία δουλεμένη ομάδα, με αρχή, μέση και τέλος. Ακόμη κι οι στημένες φάσεις δεν είχαν μόνο το στοιχείο της ατομικής ικανότητας, σε δημιουργίες κι εκτελέσεις, αλλά και της δουλειάς στην προπόνηση: δύο φορές στο β΄ ημίχρονο η στόχευση από τις στημένες φάσεις από αριστερά ήταν να πάει η μπάλα στον Βούκοβιτς στο δεύτερο δοκάρι-την πρώτη έχασε την ευκαιρία ο Μιράντα, την δεύτερη έκανε το γκολ ο Γκερέρο…Στη δε φάση του 1-0, μπορεί κάποιος να παρατηρήσει πώς κινήθηκαν στο πρώτο δοκάρι οι Βούκοβιτς, Γκερέρο και τράβηξαν πάνω τους αμυντικούς, διευκολύνοντας έτσι το έργο του Λάζαρου.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Φορτούνης έδειξε γιατί ότι είναι ο πιο προικισμένος παίκτης του Ολυμπιακού, αλλά και γενικότερα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Προσωπικά είμαι θαυμαστής και του Πέλκα και θεωρώ ότι μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα ο άσος του ΠΑΟΚ. Όμως, νομίζω ότι ο Φόρτου είναι πιο ολοκληρωμένος παίκτης, έχοντας κι άλλες παραστάσεις (πολλά παιχνίδια Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και στην Εθνική ομάδα).


Ήταν ένας Φορτούνης απολαυστικός. Αν μία λέξη του ταιριάζει για την χθεσινή του παράσταση ήταν αυτή που είπε ο συνάδελφος σπίκερ της Νόβα-ασταμάτητος: τρεις φορές Ελβετοί πήραν κίτρινες κάρτες για να τον σταματήσουν με φάουλ!

Και δεν ήταν μόνο το πάρε βάλε στον Γκερέρο στο 3-0 η, η επίμονη συμμετοχή του στη φάση και του 2-0 του Λάζαρου. Ούτε η άλλη πάσα του για γκολ στο τέλος για τον Γκερέρο και μία προηγούμενη στον Λάζαρο. Ούτε οι μπαλιές του στον Ποντένσε, τον οποίο έβγαλε δύο φορές σε θέσεις βολής. Ούτε οι καλές εκτελέσεις κόρνερ. Ούτε καν τα δύο δοκάρια του, το ένα αριστερό, ψηλά, και το άλλο δεξί, χαμηλά, μετά από υπέροχες εκτελέσεις του.

Είναι…

Ότι έπαιζε με σκαριά πάνω από το γόνατο από το 19’ χωρίς να μασήσει ούτε σε μία στιγμή του ματς.

Ότι όταν ο Μιράντα του έκανε λάθος πάσα, ο Φορτούνης κυνήγησε σαν σκύλος τη φάση (όπως έκανε και σε σχεδόν όλες τις φάσεις στα 86΄που έπαιξε) κι έκανε φάουλ στον αντίπαλο για να σταματήσει την αντεπίθεση της Λουκέρνης.

Ότι είχε τέτοια κά...λα, που έπαιρνε την μπάλα μέσα από τα...πόδια των συμπαικτών του για να ξεκινήσει η, να συνεχίσει επιθέσεις.

Ότι έβγαζε το παιχνίδι του τεράστια αυτοπεποίθηση, σε βαθμό που να είναι έξω από την περιοχή του Γιαννιώτη και να μην κάνει πάσα, αλλά να κουβαλάει ο ίδιος την μπάλα κατά πλάτος του γηπέδου.

Ότι κι από πλευράς τακτικής κινήθηκε όπως έπρεπε, πατώντας συνεχώς την αντίπαλη περιοχή και φεύγοντας αδιάκοπα σαν κρυφός φορ πίσω από τον Γκερέρο.

Ότι έβλεπες ένα παίκτη να είναι αρχηγός όχι μόνο στο περιβραχιόνιο, αλλά στην απόδοση μέσα στο γήπεδο.

Ειλικρινά στενοχωρήθηκα για ένα πράγμα χθες: που δεν έβαλε γκολ, ενώ πραγματικά του άξιζε. Ειδικά δε εκείνη η προσπάθεια του, παίρνοντας την μπάλα από το Λάζαρο, γλιστρώντας σαν χέλι από δεξιά και κάνοντας από δύσκολη θέση ένα σχεδόν τέλειο σουτ, «έπρεπε» να γίνει γκολ. Γιατί θα ήταν ένα γκολ παγκόσμιας κλάσης και θα του έφτιαχνε ακόμη περισσότερο την ψυχολογία. Κι ήταν κι άτυχος γιατί ο Γάλλος επόπτης τον σταμάτησε με ανύπαρκτο οφσάϊντ σε τετ α τετ με τον γκολκίπερ της Λουκέρνης.

Κι ήταν πολύ όμορφο που η εξέδρα του Καραϊσκάκη τον αντάμειψε χθες τον Φόρτου, παρότι τα τέσσερα γκολ τα έβαλαν δύο άλλοι, άξιοι, συμπαίκτες του, ο Λάζαρος κι ο Γκερέρο. Έδειξε ο κόσμος του Ολυμπιακού ότι δεν εκτιμάει μόνο το γκολ, αλλά την όλη εικόνα και έδωσε στον παίκτη αυτό που του έπρεπε.

Ασφαλώς ο αντίπαλος δεν ήταν κανένα…θηρίο. Και το ορθό είναι και τον Ολυμπιακό και τον αρχηγό του να τους περιμένουμε στα πιο δύσκολα παιχνίδια και γενικότερα σε πιο σκληρές καταστάσεις. Και ο ίδιος ο Φορτούνης είναι υποχρεωμένος να φτιάξει κάποια πράγματα στο παιχνίδι του (π.χ. το αριστερό του σουτ) και ιδίως να γίνει πιο αποτελεσματικός, δηλαδή να σκοράρει πιο πολύ.

Όμως, ειλικρινά δεν βλέπω τον λόγο να μην δούμε φέτος τον καλύτερο Φορτούνη ever! Ακόμη κι ηλικιακά-πάει στα 26. Έκανε καλή

προετοιμασία, έχει απίστευτη ποιότητα (ο Γκερέρο από την πρώτη κιόλας εβδομάδα προπονήσεων του στον Ολυμπιακό είχε να λέει για το ταλέντο του) κι ο Πέδρο Μαρτίνς από την πρώτη στιγμή σχεδίασε να χτίσει την ομάδα πάνω του και γύρω από αυτόν.


Πραγματικά το πιστεύω ότι ο Φορτούνης πρέπει φέτος να είναι ξεκάθαρα καλύτερος κι από τη σεζόν του με τον άλλο Πορτογάλο προπονητή, τον Μάρκο Σίλβα.

Άσχετο: νομίζω ότι η χθεσινή θεαματική παράσταση του Ολυμπιακού θα ωφελήσει την ομάδα και μεταγραφικά…

 
Top