Χτυποκάρδια στις πισίνες: Τα ωραιότερα κορίτσια του υγρού στίβου-ΦΩΤΟ | Πρωτη news sport

Εδώ και μερικές μέρες που έχει
αρχίσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου έχουμε στραβολαιμιάσει στο γραφείο. ''Ωπ τι μπήκε στην πισίνα'' ο ένας, ''ωπ τι βγήκε από την πισίνα'' ο άλλος, κάθε φορά που κάποιος στρέφει το βλέμμα στην τηλεόραση. Καλά μην αναφέρω και το τι λέγεται για αθλήματα του κλασικού στίβου γιατί θα μπλέξουμε τα μπούτια μας.

Με αφορμή, λοιπόν, τα κορίτσια που μπαινοβγαίνουν στις πισίνες τους ευρωπαϊκού θυμηθήκαμε τις πιο όμορφες αθλήτριες του υγρού στίβου, αλλά και κάποιες που έχουν εγκαταλείψει σχετικά πρόσφατα.

Βουτήξτε ελεύθερα!

Μπορεί η Δανέζα Pernille Blume να μην τα πήγε καλά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αφού έμεινε εκτός τελικού στα 50 μέτρα ελεύθερο, ωστόσο έχει βάλει πλώρη για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο.


Από τη Δανία είναι και η Jeanette Ottesen, η οποία έχει συμμετάσχει σε 4 συνεχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 2004, έχει πάνω από 50 διεθνή μετάλλια και έχει το ρεκόρ στη Δανία στα 50 και 100 μέτρα πεταλούδα και στα 100 μέτρα ελεύθερο.


Η 'κολυμβητομάνα' Ουγγαρία (βλ. πόλο) δεν θα μπορούσε να μην έχει εκπρόσωπο σε αυτή τη λίστα. Το όνομά της: Zsuzsanna Jakados. Ελπίζω οι φίλοι να την φωνάζουν 'Σούζι'.


Δυνατή παρουσία στον υγρό στίβο έχουν και οι γείτονες Ιταλοί. Μία από τις σπουδαιότερες εκπροσώπους τους είναι η Federica Pellegrini.


Όχι που η Βραζιλία δεν θα είχε όμορφη κολυμβήτρια. Η συμμετοχή της σε αυτό το θέμα έρχεται με διπλό, δίδυμο χτύπημα. Με τις αδερφές Bia και Branca Feres. Δεν έχουν πάρει μετάλλιο, αλλά ποιος νοιάζεται;

Η Kaitlin Sandeno έχει παρατήσει εδώ και μερικά χρόνια τις αγωνιστικές πισίνες. Το φόρτε της ήταν η πεταλούδα, στην οποία είχε βγει 6η στους Αγώνες της Αθήνας. Παρ' όλα αυτά, δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα.


Στην ίδια κατηγορία ανήκει και Γαλλίδα Laure Manaudou, η οποία αφού πήρε ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους τίτλους, αποσύρθηκε από την ενεργό δράση. Ας την θυμηθούμε:      
























H Stephane Rice είναι από την Αυστραλία και μεταξύ άλλων έχει πάρει τρία χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ειδικότητά της τα 200 και τα 400 μέτρα ελεύθερο.

 
Top