Ο Ολυμπιακός «φουλάρει» για μεγάλα κόλπα | Πρωτη news sport

Δεν χωρά αμφιβολία πως οι
ερυθρόλευκοι προχώρησαν με ακρίβεια στην εφαρμογή του πλάνου που είχαν θέσει για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Έχουν κάνει 15 μεταγραφές και μπορεί να κάνουν και πέντε ακόμα μέχρι την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου, δημιουργώντας μια νέα ομάδα. 

Αυτό πάντως που έχει πολύ μεγάλη σημασία και αποδεικνύει πολλά για την προσπάθεια του Ολυμπιακού να επιστρέψει στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχει να κάνει με τις κινήσεις που θέλει να υλοποιήσει η ομάδα του λιμανιού και στο φινάλε του Αυγούστου. 

Είναι ξεκάθαρο πως οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται με το πόδι στο γκάζι για να κλείσουν αμυντικό μέσο (ίσως μάλιστα πάρουν και δύο κόφτες) και σένετρ φορ. Και είναι ξεκάθαρο από τα ονόματα που ακούγονται ότι ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει την διαφορά και στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου. 

Οι πειραιώτες θέλουν να κάνουν μεγάλα «κόλπα» με την απόκτηση του Γκιγιέρμε (ενδεχομένως και του Αγκού) αλλά και του Αργεντίνου σέντερ φορ της Σάντα Φε, Φράνκο Σολδάνο. 


Μιλάμε για μεταγραφές που αν πραγματοποιηθούν θα ενισχύσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό το ρόστερ της ομάδας του λιμανιού. Ο Ολυμπιακός δίνει «μάχη» για την απόκτηση του Γκιγιέρμε και του Σολδάνο κι έχει καλές πιθανότητες για να κάνει και τις δύο κινήσεις. Αυτός είναι ο στόχος και γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε γίνεται και η υπέρβαση από πλευράς πειραιωτών. 

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί πως στο μεγάλο λιμάνι υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο της έκπληξης, ακόμα και την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου. Ειδικά αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, τότε είναι πολύ πιθανό να γίνει μιαν ακόμα καλή κίνηση από την ομάδα του Πειραιά. 

Το σίγουρο πάντως είναι πως οι ερυθρόλευκοι κινούνται δυναμικά για την άμεση υλοποίηση δύο ή και τριών μεταγραφών, για να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο το έμψυχο δυναμικό τους ενόψει της νέας σεζόν. Και όπως προαναφέραμε είναι μεταγραφές που μπορούν να κάνουν την διαφορά για την ομάδα του Πειραιά. 

Ο Μαρτίνς γνωρίζει άλλωστε πολύ καλά τον Γκιγιέρμε και τον Αγκού, ξέρει τι μπορούν να του προσφέρουν οι δύο παίκτες και γι’ αυτό τον λόγο έδωσε άμεσα το οκέι για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις με Λα Κορούνια και Πόρτο. 

Ο έμπειρος τεχνικός του Ολυμπιακού θέλει έναν αμυντικό μέσο που θα μπορεί να προσφέρει δύναμη και καλά τρεξίματα στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Θέλει έναν παίκτη που θα έχει τις αντοχές για να ξεχωρίσει στην συγκεκριμένη θέση και εκτιμα πως τόσο ο Γκιγιέρμε όσο και ο Αγκού έχουν τις δυνατότητες ν’ ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του Ολυμπιακού.
 
Top