Ι. Μητρόπολη Κορίνθου-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΛΟΥΚΕΤΟ» ΤΗΣ «Ι. ΜΟΝΗΣ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ;» | Πρωτη news sport

Αφορμής δοθείσης από πρόσφατα έντυπα και ηλεκτρονικά δημοσιεύματα, σχετικά με την δήθεν «Ι. Μονή Τριών Ιεραρχών»
ή «Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης» ή «ΑγίωνΑναργύρων»  Περαχώρας, η Ι. Μητρόπολη Κορίνθου κάνει γνωστό με κατηγορηματικό τρόπο ότι Ι. Μονή τιμωμένη επ’ ονόματι των Τριών Ιεραρχών ή Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης ή Αγίων Αναργύρων δεν υπήρξε ποτέ ούτε υφίσταται εις τα όρια  της δικαιοδοσίας της.
Αναλυτικώς και όσον αφορά στην ουσία και αυτής της υποθέσεως, που από το παρελθόν, ως ένα επί πλέον πρόβλημα, κληροδοτήθηκε στον Σεβασμιώτατο, προς γνώση και προστασία των πιστών από τις φήμες που καλλιεργούν οι κατ’ επάγγελμα σπερμολόγοι, ιεροκατήγοροι και εκμεταλλευτές της πίστεως των αφελών υπενθυμίζεται ότι:
α) Ο χώρος της δήθεν «Ι. Μονής» δεν ανήκει στην Ι. Μητρόπολη αλλά σε ιδιώτες.
β) Τα κτίσματα, μηδέ και του Ι. Ναού εξαιρουμένου, είναι αυθαίρετα και ουδέποτε έλαβαν την απαραίτητη άδεια ανεγέρσεως και λειτουργίας είτε από την Πολεοδομία, είτε την Ναοδομία, είτε ακόμη και από αυτούς τους κατά την πορεία των χρόνων της Εκκλησίας Επισκόπους της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου.
γ) Οι «ρασοφόροι» ιδιοκτήτες, που «φυτεύτηκαν»  και στανικώς διέμεναν σ’ αυτόν τον χώρο, ουδέποτε έλαβαν άδεια εγκαταστάσεως και λειτουργίας Ι. Μονής από της ελεύσεώς τους έως και την ημέρα φυγής τους αλλά και το κυριότερο ουδέποτε ανήκαν στο δυναμικό της Ι. Μητροπόλεως.
  δ) Καθ’ όλα τα έτη, κατά τα οποία η εν λόγω «αδελφότητα» διέμεινε στην Περαχώρα, ουδείς οικονομικός Απολογισμός για τα έσοδα, τα έξοδα και τις ανεγέρσεις έγινε και η Ι. Μητρόπολη Κορίνθου ουδέν όφελος υλικό είχε, ούτε επεδίωξε να αποκομίσει, από την «Μονή» και την προαναφερθείσα «αδελφότητα», όπως ψευδώς αφήνει να εννοηθεί ένα από τα κατασκευασμένα δημοσιεύματα. Συνεπώς, για τις εισπράξεις και τις όλων των ειδών δωρεές των εξαπατηθέντων Πιστών, που τις καρπούνταν αποκλειστικά και μόνο οι φερόμενοι ως «μοναχοί» αλλά και οι επιβλέποντες αυτούς «υπεύθυνοι», χωρίς την γνώση και την έγκριση της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ας λογοδοτήσουν εκείνοι...  Εξάλλου, απεχώρησαν και, εις πείσμα κάθε ηθικής, συναπεκόμισαν πολλά από τα προαναφερθέντα αφιερώματα (δια δωρεών των εξαπατηθέντων οπαδών τους) όπως Ι. Σκεύη, Εικόνες, έπιπλα κ. ά. π. χωρίς να αισθανθούν την υποχρέωση να παραδώσουν την παρανόμως αποκτηθείσα κινητή και ακίνητη περιουσία του χώρου σε οποιονδήποτε θα τους αντικαθιστούσε, ή θα αναλάμβανε την φύλαξη αυτού.
ε) Παρά τις επί 8ετία έντονες και επίμονες προσπάθειες και γραπτές προτάσεις του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου για την νομιμοποίηση και Εκκλησιαστικοποίηση και των κτισμάτων και της «αδελφότητας» ουδεμία ανταπόκριση υπήρξε εκ μέρους των. Αντιθέτως κατά τρόπο προκλητικό, απείθαρχο και παντελώς ασεβή συνέχισαν τις αυθαιρεσίες τους και την προς πάσα κατεύθυνση συκοφάντηση της Ι. Μητροπόλεως πασχίζοντας να διατηρήσουν πάση θυσία τα εκτός νόμου «κεκτημένα» τους.
στ) ΑΥΤΟΒΟΥΛΑ, ΑΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΠΕΧΩΡΗΣΑΝ από την Περαχώρα για την Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας, όπου εις επιβράβευση των αντεκκλησιαστικών πρακτικών τους  έγιναν ήδη δεκτοί και απολαμβάνουν τιμών και προστασίας όπως αποδεικνύει το οπισθόφυλλο του Περιοδικού «ΑΛΙΕΥΣ» της Ι. Μητροπόλεως Μαντινείας (αριθμ. Φ. 272  Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2013).
ζ)  Η Ι. Μητρόπολη Κορίνθου με αφορμή την καταγγελλόμενη (Εφ. «Κορινθιακή Ημέρα», αριθμ. Φ. 8240, 21/1/2014) στον Τύπο «κλοπή» των καμπανών (για τις οποίες σημειωτέον ουδεμία καταγγελία έγινε, όπως έπρεπε, στις Αστυνομικές Αρχές ή σ’ Αυτήν, εγείροντας μάλιστα παράξενους συνειρμούς), δηλώνει ότι για την φύλαξη και την συντήρηση του «ιδιωτικού» αυτού χώρου ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΦΕΡΕΙ και ΟΥΤΕ της επιτρέπεται επί του παρόντος να ΠΑΡΕΜΒΕΙ.
η) Ο φερόμενος ως εξαπατηθείς «κτήτωρ» «μπαρμπαγιώργος», ο οποίος χωρίς την άδεια του μακαριστού Μητροπολίτου Κορίνθου κυρού Παντελεήμονος και παρά τις αντιρρήσεις Του «ανήγειρε» τον Ναό σε ιδιόκτητο και όμορο με την δήθεν «Ι. Μονή», χώρο, με την συνδρομή όμως και των παραπληροφορηθέντων Χριστιανών, αντί να εκφράζει μέσω τρίτων και δια του Τύπου τα προς την Ι. Μητρόπολή μας «παράπονά του», καλόν θα είναι να αναζητήσει τις τυχόν ευθύνες και να διαμαρτυρηθεί στους «Μοναχούς» και στους «υπευθύνους» της «Ι. Μονής» (σ’ αυτούς δηλ. που τον εξαπάτησαν) και με τους οποίους από το παρελθόν ήλθε σε συναλλαγή και όχι στην Ι. Μητρόπολη και στον Σεβασμιώτατο, ο οποίος κατ’ εκείνο τον καιρό δεν ήταν Μητροπολίτης.
θ) Τέλος, γίνεται γνωστό ότι σε πιστοποίηση και επιβεβαίωση των ανωτέρω στα Αρχεία της Ι. Μητροπόλεως υφίσταται όλη η σχετική αλληλογραφία η οποία αποδεικνύει πως κάποιοι ενδεδυμένοι τον μανδύα των «καλών Χριστιανών», όπως προς πάσα κατεύθυνση διατείνονται ότι είναι, έσπειραν «ζιζάνια» και «δαιμόνια» μη σεβόμενοι την με τόσο κόπο, θυσίες, ανοχή και προσπάθειες επιτευχθείσα Εκκλησιαστική ειρήνη, ηρεμία και αγάπη μεταξύ των μελών της Τοπικής μας Εκκλησίας, ως και την υστεροφημία τους. Ωστόσο, επειδή έστω και κατ’ αυτόν τον τρόπο για την Ι. Μητρόπολη Κορίνθου και αυτή η θλιβερή Εκκλησιαστική υπόθεση έληξε οριστικά, εκφράζεται η ευχή έστω και την ύστατη ώρα οι υπεύθυνοι, δημιουργοί και εκμεταλλευτές της να ηρεμήσουν επιτέλους, να παύσουν να προκαλούν, να θορυβούν, να αναστατώνουν την Εκκλησιαστική ζωή του τόπου μας και να σκανδαλίζουν τον Λαό με τα ψεύδη και τις παρανομίες τους, μεταβιβάζοντες μάλιστα, τις ευθύνες τους στον Επίσκοπο. Άλλως τα στοιχεία της αλληλογραφία αυτής θα δημοσιοποιηθούν, με ευθύνη και αυτή την φορά δική τους, και τότε ο Κορινθιακός Λαός θα μάθει ποιός «παίζει» και εκμεταλλεύεται επανειλημμένα τα ιερά και τα άγια της Πίστεώς μας προς ίδιον συμφέρον και μάλιστα σε ημέρες κρίσεως...

     
 
Top