ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ | Πρωτη news sport

                                                                         
Ο απολογισμός του περασμένου έτους για τις επιχειρήσεις που κατέληξαν στην ύστατη επιλογή του «λουκέτου» μέσα στο 2013
δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικός .
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου Ελλάδας (ΓΕΜΗ) κατά τη διάρκεια του έτους 2013 ανέστειλαν τη λειτουργία τους 28.712 επιχειρήσεις. Οι περισσότερες εκ των επιχειρήσεων διέκοψαν τη λειτουργία τους λόγω της αδυναμίας αποπληρωμή ς των απανωτών φοροεπιδρομών και των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ.
Παράλληλα το συνεχές και ραγδαίο κλείσιμο των επιχειρήσεων θέτει σε κίνδυνο και την επιβίωση του ίδιου του Ασφαλιστικού Φορέα.
Συνεπώς τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν είναι απαραίτητο να εστιάσουν σε δύο βασικές κατευθύνσεις . Η πρώτη κατεύθυνση θα πρέπει να αφορά τη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού Φορέα και η δεύτερη την διασφάλιση των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων εντός κρίσης .
Τα μέτρα που έχουν προταθεί επανειλημμένως τόσο από τον Ε.Σ.Κορίνθου όσο και από την ΟΕΣΠ και Ν/Δ Ελλάδας είναι τα ακόλουθα:
Η πραγματική κεφαλαιοποίηση όλων των μέχρι τώρα οφειλομένων εισφορών σε ένα ενιαίο οφειλόμενο κεφάλαιο χωρίς επιπλέον προσαυξήσεις με ένα συμβολικό επιτόκιο.
Η επέκταση της επιλογής κατώτερης ασφαλιστικής κλάσης των ασφαλισμένων, όπως ορίζει ο Ν4073/2012, πέραν του στενού χρονικού περιθωρίου της 31ης Δεκεμβρίου 2014, για όσο διάστημα διαρκέσει η ύφεση.
Η εξιχνίαση της υπόθεσης των χρημάτων του Ειδικού Λογαριασμού Ανεργίας υπέρ των ασφαλισμένων στον Ο.Α.Ε.Ε και ελαστικότερα κριτήρια για την απόδοση του επιδόματος στους συναδέλφους.
Ενεργοποίηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τους οφειλέτες (και τις οικογένειες τους) που μετέχουν στην κεφαλαιοποίηση, με άμεση θεώρηση των ατομικών ασφαλιστικών βιβλιαρίων υγείας.
Η μετατροπή της κεφαλαιοποιημένης οφειλής σε ασφαλιστικό χρόνο με τελική επιλογή εξαγοράς η μειωμένης σύνταξης εκ μέρους του ασφαλισμένου. Αυτό αποτελεί και τον μοναδικό τρόπο, ώστε να μην δημιουργηθεί ταμειακό έλλειμμα και λογιστικό έλλειμμα στον ΟΑΕΕ. Η πρόταση στηρίζεται πάνω στην αρχή ότι ο ασφαλισμένος, ως συνταξιούχος, θα εισπράξει τελικά την αναλογία αυτών που έχει δώσει προς τον ΟΑΕΕ και αυτό που οφείλει θα συνυπολογιστεί στο τελικό ύψος της σύνταξης που θα του δοθεί.

Όλα τα παραπάνω μέτρα έχουν κατατεθεί από όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους στα αντίστοιχα τμήματα του ΟΑΕΕ και αναμένεται η τελική απάντηση και οι προθέσεις της Διοίκησης του ΟΑΕΕ για την οριστική λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει .

                                                      ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΑΡΗΣ                                                                   ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΪΛΑΝΗΣ
 
 
Top