ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΛΗΞΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ | Πρωτη news sport




       Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή  27  Ιουνίου 2014 η εορτή λήξης
των κοινωνικών φροντιστηρίων του Δήμου Κορινθίων στο 1Ο  Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου.  Τα παιδιά που φοιτούν  στα κοινωνικά φροντιστήρια, παρουσίασαν  μια  όμορφη μουσική εκδήλωση και αναφέρθηκαν στις εθνικές αλλά και παγκόσμιες εθελοντικές οργανώσεις όπως τους γιατρούς χωρίς σύνορα και άλλες.  Ο υπεύθυνος  συνταξιούχος καθηγητής των φροντιστηρίων κ. Ανδρικόπουλος Βλάσιος,  τόνισε  την επιτακτική ανάγκη της εποχής μας για εθελοντικό και κοινωνική προσφορά. 
Ήδη στα κοινωνικά φροντιστήρια της σχολικής περιόδου 2013-2014, φοίτησαν 285 παιδιά με 46 εθελοντές συνταξιούχους αλλά κυρίως άνεργους καθηγητές.   Επίσης,  κατά τη διάρκεια της μουσικής εκδήλωσης, εθελόντριες καθηγήτριες  η κ. Χασκή Μαρία, η κ. Βορτελίνου  Σοφία και η κ. Γεωργίου Βασιλική, αναφέρθηκαν στην αξία του εθελοντισμού ως θέμα που θα πρέπει να μας αγγίζει όλους, ανεξαρτήτως  κοινωνικοοικονομικής  τάξης και επαγγελματικής ιδιότητας ,  αλλά και στις  κοινωνικές δράσεις των Κ.Κ.Π.Δ.Κ. 
 Ο Πρόεδρος  του Δ.Σ  κ. Σταματάκης Μάριος  δεσμεύτηκε, ότι θα   πράξει ότι είναι δυνατό,  προκειμένου να διατηρηθεί ο θεσμός των κοινωνικών φροντιστηρίων στο Δήμο Κορινθίων για την ενδυνάμωση της ποιότητας της εκπαίδευσης των μαθητών που προέρχονται από οικονομικά και κοινωνικά αδύναμες οικογένειες.
                                                                                                                           

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Δ.Σ.

ΜΑΡΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ

 
Top