ΟΙ «ΕΧΘΡΟΙ» ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ... | Πρωτη news sport

Η Κόρινθος έχει μιά μακρόχρονη
ιστορία χιλιάδων ένδοξων χρόνων γνωστή σε όλη την γη γιά τον πολιτισμό της.

Ονομαστά και θαυμαστά έργα της αρχαιότητας διασώζονται ακόμα και στις μέρες μας με χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και ολόκληρο τον σύγχρονο κόσμο.
Από που να αρχίσω και που να τελειώσω;  Ακροκόρινθος, Αρχαία Κόρινθος, Δίολκος, λιμάνι Λεχαίου, λιμάνι Κεγχρεών, Ίσθμια αλλά και νεότερα μνημεία όπως ο Ισθμός, 2ο αξιοθέατο σε επισκεψιμότητα μετά την Ακρόπολη.
Η  Κόρινθος όμως έγινε ακόμα πιό γνωστή στη νεότερη ιστορία χάρη στο στρατόπεδο πιό γνωστό ως 6ο Σύνταγμα Πεζικού.  Ιδρύθηκε το 1871 και από την πρώτη στιγμή με τις ηρωϊκές πράξεις αξιωματικών και οπλιτών έγραψε ιστορία με χρυσά γράμματα.
Το 1927 έγινε κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων και στον Ελληλοϊταλικό πόλεμο του 1940 έγραψε τη νεότερη χρυσή σελίδα του έχοντας 561 νεκρούς ήρωες που πολέμησαν και έπεσαν στη Χειμάρρα γιά την πατρίδα...
Όπου και αν πας στην Ελλάδα και στο πιό απόμακρο χωριό, κάποιος έχει υπηρετήσει στην Κόρινθο. Όλοι τους έχουν αναμνήσεις... και καλές και κακές...
Αναμνήσεις έχουν όλοι εκτός απ’τους πολιτικούς της Κορίνθου. Όλο αυτό το ένδοξο παρελθόν μέσα σε μιά νύχτα ξεχάστηκε και  με μιά μολυβιά κάποιοι ανεγκέφαλοι, κάποια «σκοτεινά μυαλά» μπροστά στο βόλεμά τους έσβησαν την ιστορία της πόλης μας.... Ξεπούλησαν τα πάντα.... Ιερά... Όσια... Ήρωες... ποτάμια αίμα κάποιων που τα έδωσαν όλα γιά την Ελλάδα μετατρέποντας το 6ο Σύνταγμα Πεζικού σε σύγχρονο Γκουαντάναμο.
Κάποιος Υπουργός, που όσο πιό γρήγορα τον ξεχάσουμε τόσο το καλύτερο γιά μας, ονόματι Δένδιας,  με την ανοχή της ντόπιας πολιτικής και αυτοδιοικητικής ηγεσίας πιάνοντας στον ύπνο τους Κορίνθιους (βλέπετε τα εγκλήματα συνήθως νύχτα γίνονται) έφεραν εκατοντάδες δυστυχισμένους αλλοδαπούς στο στρατόπεδο και χωρίς καμία ποινή τους φυλάκισαν επ’αόριστο παρανόμως.

Δεν σκέφτηκαν τίποτα. Προκειμένου να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους έφεραν μιά ανθρώπινη βόμβα λίγα μέτρα μακριά απ’το κέντρο της πόλης.
Απίστευτο και όμως αληθινό!  Δεν άνοιξε ούτε μύτη! Μόνο κάποιες «στημένες» φωνές διαμαρτυρήθηκαν χαλαρά. Τελικά όλοι κάθισαν στ’αυγά τους σαν κότες... μην χάσουν τις θεσούλες τους και τον μισθουλάκο τους. Απλά μας έλεγαν ότι είναι προσωρινό. Δυστυχώς το προσωρινό έχει γίνει μόνιμο.
Εδώ ξέχασα να αναφέρω - και είναι το σημαντικότερο -  κάποιοι ξέρανε, ήταν ενημερωμένοι. Γιατί την ίδια στιγμή, το ίδιο βράδι ξεκίνησε το «πάρτυ» των ημετέρων κέτερινγκ και οτιδήποτε άλλο είχε κονόμα γύρω από τους αλλοδαπούς. Το είχαν οργανώσει τέλεια... Γιατί μην γελιέστε, αυτοί που προσφέρουν τροφή και οτιδήποτε χρήσιμο στους αλλοδαπούς είναι γνωστοί  «φίλοι» των προεστών του Νομού. Κέρδισαν και κερδίζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ εδώ και δυόμισι χρόνια.
Πριν από λίγες μέρες με την αλλαγή της κυβέρνησης ο νέος Υπουργός και μάλιστα κατά τύχη και συμπατριώτης μας κ.Γιάννης Πανούσης είπε την μεγάλη π.......α: «Τα στρατόπεδα θα κλείσουν και θα μετατραπούν σε κέντρα φιλοξενίας» περίπου ξενοδοχεία. Οι αλλοδαποί όλη μέρα θα κόβουν βόλτες και το βράδι θα γυρίζουν μέσα γιά ύπνο. Δηλαδή η πόλη της Κορίνθου θα πλημμυρίσει από άνεργους και πεινασμένους όπως τους καταντήσατε αλλοδαπούς χωρίς να αναλογιστείτε αν η εγκληματικότητα φτάσει στα ύψη... Γιατί οι συγκεκριμένοι θα ψάξουν οποιοδήποτε τρόπο να επιβιώσουν σε μιά χειμαζόμενη κοινωνία, την Κορινθιακή κοινωνία που η ανεργία και η ανέχεια έχει χτυπήσει κόκκινο.
Τα συμπεράσματα γιά τον κ.Πανούση δικά σας...
Και μέσα σ’αυτό το μπάχαλο, εμφανίστηκαν οι χθεσινές «κότες» της πολιτικής ζωής του τόπου ως σωτήρες και το παίζουν κοκόρια...Βουλευτές, Περιφέρεια, Δήμοι όλοι θυμήθηκαν το στρατόπεδο και ως κλαίουσες χήρες μοιρολατρούν γιά το κατάντημά του...
Επειδή η εφημερίδα μας δεν είναι πολιτική και το θέμα είναι καθαρά πολιτικό και όχι μόνο κοινωνικό, δεν θα αναφέρω ονόματα... Είναι γνωστοί οι φταίχτες στους συμπατριώτες μας. Μόνο μιά ατάκα θα αναφέρω ενός Αρκά συμπατριώτη μας πολιτικού. 
Είπε:
«Τίποτα δεν γίνεται στην Πελοπόννησο χωρίς να ερωτηθώ»
Και εγώ του απαντώ:
«Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;»
Επιτέλους Κύριοι σοβαρευτείτε... Ο κόσμος σας έμαθε... Δεν σας πιστεύει.  Και αντί να βάλετε μυαλό εξακολουθείτε να λέτε ψέματα... Μπορεί να μην σας φτύνει κατάμουτρα αλλά να είστε σίγουροι ότι φτύνει τη φωτογραφία σας στο σπίτι του...
Κλείνοντας μόνο μιά φράση που δεν είναι δική  μου:

Αιδώς αργείοι...                                                                                               panarkadiki-Νίκος Νικολόπουλος    
 
Top