6 σούπερ καλοκαιρινές συνταγές απλές και εύκολες για τραπέζι στη βεράντα, στο μπαλκόνι, στην αυλή! | Πρωτη news sport

Δεν είναι ακριβώς πρόσκληση. Μαζευόμαστε μικρές παρέες
για να πιούμε ένα ποτήρι κρασί ή μια μπίρα και ετοιμάζουμε κάτι εύκολο, με ότι μας βρίσκεται για την παρέα.Δεν είναι ακριβώς πρόσκληση. Μαζευόμαστε μικρές παρέες για να πιούμε ένα ποτήρι κρασί ή μια μπίρα και ετοιμάζουμε κάτι εύκολο, με ότι μας βρίσκεται για την παρέα. 

Με μερικές πιτούλες ψημένες στην ψηστιέρα, με ψητά λαχανικά ή κάποια μπαστουνάκια λαχανικών για να βουτάμε στα ντιπ που ετοιμάσαμε στη στιγμή γιατί μας βρέθηκαν τα κατάλληλα υλικά στο ψυγείο και χωρίς μεγάλα έξοδα περνάμε, από το πουθενά, μια όμορφη βραδιά τούτη την εποχή που δεν την λες καλοκαίρι αλλά ούτε κι άνοιξη πια. Τι προτείνουμε; Δροσερές και μη σαλάτες, μια πιο… σκληροπυρηνική λύση με αβγά και σουτζούκι στο τηγάνι, για τους πιο πεινασμένους θα συνοδεύσουν το κρασί ή τη μπίρα μας. 
Πανταζοροσαλάτα με γιαούρτι
Πανταζοροσαλάτα με γιαούρτι
Υλικά 4 παντζάρια (περίπου 700 γρ) ωμά ή έτοιμα βρασμένα
1 μικρή σκελίδα σκόρδο, λιωμένη με το γουδοχέρι μαζί με ½ κ. κ. αλάτι (ανθό αλατιού)
4 κ. σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το φινίρισμα
4 κ. σ. στραγγιστό γιαούρτι
2 κ. σ. ψιλοκομμένο άνηθο και μερικές φουντίτσες για το γαρνίρισμα
2 κ. σ. ξίδι από κόκκινο κρασί ή βαλσαμικό (ελληνικό)
50 γρ τυρί φέτα, θρυμματισμένη με το πιρούνι
5-6 καρύδια, χοντρά κοπανισμένα
1/2 κ.κ. μαυροκούκι 
Παρασκευή
Βάζουμε τα παντζάρια, χωρίς να τα καθαρίσουμε σε μια κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με κρύο νερό και τα βράζουμε για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται εύκολα με το μαχαίρι. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν για να τα ξεφλουδίσουμε πιο εύκολα. Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ, με ελάχιστο νερό. Αν τα θέλουμε λίγο πιο τραγανά δεν τα πολτοποιούμε πάρα πολύ. Ανακατεύουμε τη φέτα με το γιαούρτι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, τον άνηθο, το αλάτι και τέλος ρίχνουμε τα πολτοποιημένα παντζάρια. Πασπαλίζουμε το μαυροκούκι, ρίχνουμε τα καρύδια και το επιπλέον ελαιόλαδο και στολίζουμε το μπολ με τις φουντίτσες του άνηθου. Σερβίρουμε με μπαστουνάκια ωμών λαχανικών και τριγωνάκια φρυγανισμένης πίτας.
Ψητά κολοκυθάκια με κουκουνάρι
Υλικά 4 όχι πολύ χοντρά κολοκυθάκια
4 κ. σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
χυμός από 1/2 λεμόνι
1/2 -1 κ. κ. σουμάκι
2 κ. σ. καβουρδισμένο κουκουνάρι
10-12 φυλλαράκια δυόσμου, ψαλιδισμένα 
Παρασκευή
Κόβουμε τα κολοκυθάκια στη μέση κατά μήκος κι αν δούμε πως είναι γεμάτα σπόρους τους απομακρύνουμε με ένα κουτάλι. Πασπαλίζουμε τα κομμένα κολοκυθάκια με λίγο αλάτι και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να σταθούν για καμιά 20αριά λεπτά. Ζεσταίνουμε τη σχάρα μας, την αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τα κολοκυθάκια μέχρι να πάρουν χρώμα κι από τις δύο πλευρές τους. Τα απομακρύνουμε από τη σχάρα, τα κόβουμε σε μικρότερες λωρίδες, τα βάζουμε σε μια πιατέλα, τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το λεμόνι, τα πασπαλίζουμε με το σουμάκι, τον ψιλοκομμένο δυόσμο και το κουκουνάρι και τα σερβίρουμε πολύ ζεστά.
Σημ. Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να ψήσουμε και άλλα λαχανικά, όπως μελιτζάνες, κρεμμύδια, πιπεριές ή μανιτάρια. Τα κολοκυθάκια εναλλακτικά μπορείτε να τα κόψετε και σε ροδέλες και να τα συνοδεύσετε με ταλαγάνι ψημένο στη σχάρα.

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερες συνταγές - athinorama.gr
 
Top