Νέος Τσίπρας «άλλο» κόμμα λέγε με... ΠΑΣΟΚ!!! και εκλογές 20 Σεπτεμβρίου | Πρωτη news sport

Πώς διαμορφώνονται οι ισορροπίες στο
Μέγαρο Μαξίμου στη μετά Λαφαζάνη εποχή - Μέχρι 19 Αυγούστου θα περάσει από τη Βουλή η συμφωνιά με τους δανειστές - Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι μόνο μια νεοκλεγμένη κυβέρνηση θα έχει τη νομιμοποίηση να την εφαρμόσει. O κύβος των εκλογών ερρίφθη! Μετά την επικράτησή του στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φέρεται αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει συνολικά τους λογαριασμούς του με το παρελθόν και να δρομολογήσει το γρηγορότερο δυνατό ένα καινούριο ξεκίνημα για τον ίδιο και μια νέα αφετηρία για τη χώρα.
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του πρωθυπουργικού επιτελείου, η νέα αφετηρία που θέλει να χαράξει ο κ. Τσίπρας περνάει υποχρεωτικά από την ανανέωση της λαϊκής εντολής, η οποία θα επιδιωχθεί με το στήσιμο πρόωρης βουλευτικής κάλπης στις 20 Σεπτεμβρίου, έναν ακριβώς μήνα από την υπογραφή, στις 20 Αυγούστου, της νέας συμφωνίας που, όπως υπολογίζεται, θα έχει εγκριθεί μια μέρα νωρίτερα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο (19/8) 
Επίθεση στη Φώφη με στόχο την Κεντροαριστερά
Από τις μέχρι τώρα μετρήσεις που έχουν στη διάθεσή τους στο Μέγαρο Μαξίμου οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπό τον κ. Τσίπρα θα κυριαρχήσει στον χώρο της Κεντροαριστεράς και η εκλογική επίδοσή του μπορεί να είναι πολύ κοντά και ενδεχομένως ακόμη ψηλότερα από το 36,34% του παρελθόντος Ιανουαρίου.

Δεν είναι τυχαία, ως προς αυτή τη στόχευση, η σφοδρή επίθεση κατά της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, αλλά κυρίως κατά του προκατόχου της Ευάγγελου Βενιζέλου, την οποία εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός επιλέγοντας να απαντήσει σε ερώτηση στη Βουλή, με την οποία επίσης φρόντισε να καλύψει τον τέως υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, μέχρι του σημείου, όμως, που οι ενέργειες του τελευταίου εξέθεταν και τον ίδιο.

 
 
Top