ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΔΟΛΟΦΌΝΟΙ ΤΏΡΑ ΘΑ ΔΕΊΤΕ ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ | Πρωτη news sport

Σχεδόν 3.000 μετανάστες, ανάμεσά τους
εκατοντάδες γυναίκες και παιδιά, πολλά εκ των οποίων πολύ μικρής ηλικίας, διασώθηκαν την Τετάρτη στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο το Λιμενικό Σώμα της Ιταλίας και τη μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF). 
 



 Τουλάχιστον 113 παιδιά, στην πλειονότητά τους από την Ερυθραία, περιλαμβανομένων περίπου 30 ηλικίας κάτω των πέντε ετών, βρήκαν καταφύγιο στη γέφυρα του πλοίου Phoenix, ενός πλοίου που έχουν ναυλώσει οι μη κυβερνητικές οργανώσεις MSF και Moas για τις επιχειρήσεις διάσωσης των μεταναστών, οι οποίοι επιχειρούν να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη.




Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Τσεχία η «πρωτοβουλία» των αστυνομικών αρχών να μαρκάρουν με έναν αριθμό στα χέρια τους μετανάστες που συνελήφθησαν μέσα σε τρένα, μολονότι η αστυνομία υποστηρίζει ότι αυτό θα βοηθούσε να εντοπίζονται τα μέλη της ίδιας οικογένειας. «Κανένας νόμος δεν επιτρέπει να σημαδεύονται οι άνθρωποι μ” αυτόν τον τρόπο» τόνισε η Ζουζάνα Καντιγκλιότα, που είναι δικηγόρος στην Τσεχική Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στην ανατολική Ευρώπη η διαδικασία αυτή παραπέμπει αναπόφευκτα στο σημάδεμα των κρατουμένων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Την Τρίτη, αστυνομικοί χρησιμοποίησαν μαρκαδόρους για να γράψουν αριθμούς στα χέρια 214 προσφύγων, στην πλειονότητά τους Σύρων, που συνελήφθησαν στα σύνορα μέσα σε τρένα που προέρχονταν από την Αυστρία και την Ουγγαρία.






Η εισροή μεταναστών στην Ευρώπη απειλεί να υπονομεύσει τις χριστιανικές ρίζες της ηπείρου, προειδοποίησε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, ενώ επέκρινε την «αποτυχημένη μεταναστευτική πολιτική» της ΕΕ.
Σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύθηκε σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ο Ορμπάν ανέφερε ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες διαφωνούν με τη διαχείριση της κρίσης από την πλειονότητα των κυβερνήσεων.








 
 
Top