Μία συνταγή που σίγουρα θα την ακολουθείτε κάθε φορά που καλείτε κόσμο στο σπίτι σας.
Πέραν από το ότι είναι πάρα πολύ εύκολη να πραγματοποιηθεί έχει και πολύ όμορφη εμφάνιση που θα κάνει τους καλεσμένους σας να μείνουν με ανοικτό το στόμα.
Δείτε βήμα προς βήμα πως μπορείτε να φτιάξετε αυτό το εξαιρετικό επιδόρπιο.
Δείτε το βίντεο:
- Μέθοδος:Διαλέγουμε το μήλο. Όμορφο, στιλπνό, μεγάλο και καλοσχηματισμένο. Ένα τέτοιο χρειαζόμαστε για τη συνταγή. Το πλένουμε με σαπουνάδα (αφού θα διατηρήσουμε τη φλούδα του) και το σκουπίζουμε.Το κόβουμε στη μέση.Αφαιρούμε με ένα μαχαίρι προσεκτικά τα κουκούτσια του δημιουργώντας έτσι ένα αυλάκι καθ΄όλο του το μήκος.Το κόβουμε σε λεπτές, όσο πιο λεπτές μπορούμε δηλαδή, φέτες. Σχεδόν φλοίδες. Προσέχουμε να είναι ομοιόμορφες. Κάνουμε αυτή τη διαδικασία και για τα δύο μισά του μήλου.Ανοίγουμε σαν βεντάλια τις φέτες του μήλου και αποκολλάμε τη μία από την άλλη.Τις τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να τις καλύψει. Ρίχνουμε και το χυμό του λεμονιού. Τοποθετούμε το σκεύος στο φούρνο και ψήνουμε τις φέτες για περίπου 15 λεπτά στους 180 βαθμούς ή μέχρι να τις δούμε να μαλακώνουν. Δεν θέλουμε να λιώσουν. Απλά να μαλακώσουν ελαφρά ώστε να γίνουν εύκαμπτες. Ελέγχουμε καθ ΄ όλη τη διάρκεια που ψήνονται τις φέτες ώστε να δούμε πότε χρειάζεται να τις βγάλουμε από το φούρνο.Αποφεύγουμε αυτή τη διαδικασία να την κάνουμε στην κατσαρόλα γιατί μπορεί όταν κοχλάζουν να λιώσουν και να χάσουν το σχήμα τους. Μόλις είναι έτοιμα τα μήλα, τα βγάζουμε από το σκεύος τους με ένα τρυπητό, τα στραγγίζουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα πιάτο να κρυώσουν.Όση ώρα οι φέτες του μήλου κρυώνουν, βάζουμε σε ένα μικρό μπολ δύο κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο και προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας νερό. Ανακατεύουμε ώστε να δημιουργηθεί ένα αραιό υγρό σαν σιρόπι. Το νερό το προσθέτουμε σταδιακά ώστε να δούμε την πυκνότητα της μαρμελάδας. Δεν το θέλουμε ούτε πολύ αραιό ούτε πολύ παχύρρευστο το μίγμα.Παίρνουμε ένα φύλλο σφολιάτας. Το βγάζουμε από τη συσκευασία του, το απλώνουμε στον πάγκο μας και με έναν μεγάλο πλάστη το ανοίγουμε ελαφρά ώστε να απλωθεί ακόμα περισσότερο και να γίνει λείο. Με αυτό τον τρόπο το τεντώνουμε δηλαδή και του αυξάνουμε λίγο το μέγεθος.Από τη στενή του πλευρά το κόβουμε σε 6 ίσιες λωρίδες.Παίρνουμε μια λωρίδα σφολιάτας. Την απλώνουμε και ρίχνουμε επάνω λίγη από την αραιωμένη μαρμελάδα. Την αλείφουμε πάνω στο φύλλο με την ανάποδη του κουταλιού να πάει παντού αλλά να μην ξεχειλίζει. Χρειάζεται λίγη. Απλά μια επικάλυψη.Αρχίζουμε να απλώνουμε στο πάνω μέρος του φύλλου και κατά μήκος του, τις φέτες του μήλου. Τις απλώνουμε με τέτοιο τρόπο ώστε η μία να επικαλύπτει κατά το ήμισυ την άλλη. Εδώ προσοχή γιατί δεν τις τοποθετούμε στο κάτω μέρος του φύλλου σφολιάτας, αλλά τις βάζουμε από τη μέση και πάνω ώστε να μπορέσουμε στη συνέχεια να τις τυλίξουμε μέσα σε αυτό. Προσέχουμε δηλαδή να προεξέχουν οι φέτες του μήλου κατά το ήμισυ πάνω από τη λωρίδα ζύμης.Μόλις βάλουμε τα μήλα σε όλο το μήκος του φύλλου τα πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.Στη συνέχεια κλείνουμε τα μήλα μέσα στη σφολιάτα σκεπάζοντάς τα με το κάτω μέρος της που έχει μείνει ακάλυπτο.Τώρα τα μήλα είναι σκεπασμένα σαν μέσα σε μια κουβερτούλα ζύμης.Τέλος παίρνουμε την μια άκρη της και αρχίζουμε να την τυλίγουμε (όπως τυλίγουμε ένα χαλί για παράδειγμα) δημιουργώντας έτσι μια σπείρα.Ρολάρουμε δηλαδή τη σφολιάτα με τα μήλα κλεισμένα μέσα της. Το τριαντάφυλλο μήλου είναι έτοιμο!Παίρνουμε ένα ταψάκι για μάφινς, βουτυρώνουμε καλά τις θήκες του και τοποθετούμε μέσα σε αυτό τα τριαντάφυλλα της σφολιάτας με το μήλο.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήνουμε τα τριαντάφυλλα για περίπου 20-30 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο μας. Για να είναι έτοιμα πρέπει να έχουν ροδοψηθεί και να δούμε τη σφολιάτα ότι έχει πάρει χρώμα.Μόλις είναι ψημένα τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Τα ξεφορμάρουμε ξύνοντάς τα περιμετρικά με ένα μαχαίρι ώστε να αποκολληθούν εύκολα από το ταψάκι τους.Τοποθετούμε τα τριαντάφυλλα σε πιάτο, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε!!Καλή επιτυχία!!!!!
