Ο νέος Συνήγορος του Πολίτη Ανδρέας Ποττάκης -φωτο | Πρωτη news sport

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή
ανάληψης καθηκόντων και η ορκωμοσία του νέου Συνηγόρου του Πολίτη κ. Ανδρέα Ποττάκη.

Στην τελετή παρέστησαν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων  κ. Νίκος Βούτσης, η Αντιπρόεδρος της ΒτΕ και Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κα Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο Υφυπουργός ΕΣΔΑ κ. Γιάννης Μπαλάφας και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Ε. Φυτράκης.
Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, κατά την τελετή ανάληψης καθηκόντων του νέου Συνηγόρου του Πολίτη, κ. Ανδρέα Ποττάκη, που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Αρχής  αναφέρθηκε στις αυξημένες αρμοδιότητες του Συνηγόρου του Πολίτη, με τη συμμετοχή του και στην Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης για τα πολιτικά πρόσωπα, αλλά και στον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο του λόγω της οικονομικής κρίσης, των μνημονιακών πολιτικών και των οξυμένων κοινωνικών προβλημάτων, που αυτή, επιφέρει.
Από την πλευρά του, ο κ. Ανδρέας Ποττάκης, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του Συνηγόρου του Πολίτη αναφέρθηκε στο έργο που επιτελεί η Αρχή στην χρηστή διοίκηση, την κατοχύρωση του κράτους δικαίου τονίζοντας ότι ο Συνήγορος του Πολίτη ήταν, είναι και οφείλει να παραμείνει θεματοφύλακας των δικαιωμάτων των πολιτών και ιδίως των ευπαθών ομάδων. 


 
Top