Β.Νανόπουλος : Πέρασαν δυόμιση μήνες από την αίτηση παραχώρησης του λιμανιού...και...!!! | Πρωτη news sport

Δελτίο τύπου για το
δημοτικό συμβούλιο  20.7.16

Βασίλης Νανόπουλος : Ξέρετε κ. Πνευματικέ πως λέει ο λαός εκείνον που λέει και ξελέει όπως κάνετε εσείς χωρίς να ντρέπεται  ?
Η Συμμαχία Πολιτών κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων της 20.7.2016 στα προ ημερησίας διατάξεως θέματα έλαβε τις παρακάτω θέσεις.
1.    Διαχείριση απορριμμάτων . Η πρόσφατη απόφαση του ΦΟΣΔΑ – φορέα διαχείρισης απορριμμάτων σε επίπεδο περιφέρειας αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά , για το λόγο αυτό άλλωστε όλες οι ενδιαφερόμενεςπλευρέςπανηγυρίζουν και ψηφίστηκε ομόφωνα. Η θέση της συμμαχίας πολιτών παραμένει σταθερή όπως έχει αναλυθεί επανειλημμένα , περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα μας και έχει διατυπωθεί σε ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου πέρυσι. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην δημιουργία ΚΔΑΥ σύμμικτων απορριμμάτων και λειτουργία δεματοποιητών στα Εξαμίλια.Καταγγέλλουμε την υπαναχώρηση του κ Πνευματικού   ο οποίος επανέφερε το θέμα για το οποίο είχε δεσμευτεί ότι το αποσύρει στο αμέσως προηγούμενο συμβούλιο. Ξέρετε κ. Πνευματικέ πως λέει ο λαός εκείνον που λέει και ξελέει όπως κάνετε εσείς χωρίς να ντρέπεται  ?
2.    Θέσαμε το θέμα της παραχώρησης από το λιμενικό ταμείο και της αδειοδότησης του Επιμελητηρίου Κορινθίας για να διοργανώσει την πανελλήνια έκθεση Κορινθία 2016  στο λιμάνι της Κορίνθου . Η κωλυσιεργία, η αντίδραση και οι καθυστερήσεις από πλευράς δημοτικής αρχής οδηγούν το Επιμελητήριο εκτός της πόλης της Κορίνθου- έχουν περάσει δυόμιση μήνες  από την αίτηση του επιμελητηρίου για παραχώρηση του λιμανιού χωρίς αποτέλεσμα ενώ σε οποιοδήποτε άλλο δήμο της χώρας 18 μέρες είναι αρκετές πχ η πιο πρόσφατη στην Αλεξανδρούπολη .
3.    Στο θέμα της γνωμοδότησης για να οριστεί όλος ο κορινθιακός κόλποςNatura 2000 που ήρθε για συζήτηση χωρίς καμία εισήγηση ,ενημέρωση ή σχετική πληροφόρηση μια μέρα πριν τη λήξη της διαβούλευσης,ψηφίσαμε λευκό.Ζητήσαμε να συζητηθεί σε διαπαραταξιακη επιτροπή με βάση στοιχεία και επιπτώσεις υπέρ και κατά ,δεν έγινε δεκτό και ψηφίστηκε από τις υπόλοιπες παρατάξεις .Αλήθεια ήξεραν οι δημοτικοί σύμβουλοι τι ψήφιζαν ? γιατί δεν έφερε το προεδρείο το θέμα νωρίτερα και με εισήγηση ? είναι τρόπος λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου αυτός ?
Στα   θέματα ημερησίαςδιάταξης :Συμφωνήσαμε σε όλα τα θέματα που ήταν διαδικαστικούχαρακτήρα.Περισσότερες πληροφορίες σε:http://www.simmaxiapoliton.gr/

Βασίλης Νανόπουλος επικεφαλής του συνδυασμού συμμαχία  πολιτών

και της μείζονος μειοψηφίας του δήμου  Κορινθίων  
 
Top