Οκτώ οι τελικοί διεκδικητές των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών | Πρωτη news sport

«Έψιλον» δε θα πάρουν μέρος στην τελική φάση του διαγωνισμού για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, υψηλής ευκρίνειας καθώς η η Επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού έκρινε πως η εγγυητική επιστολή που κατατέθηκε δεν πληροί τις απαιτούμενες από τον νόμο και την προκήρυξη προϋποθέσεις.

Η εγγυητική που κατέθεσε η ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε., από τράπεζα του Χονγκ Κονγκ, ήταν διάρκειας 36 ημερών και μεταβιβάσιμη και όχι 365 ημερών και μη μεταβιβάσιμη όπως προβλέπει ο νόμος.
Θέμα υπήρξε και την υποψηφιότητα του Χρήστου Κολογρίτσα. Οι συνυποψήφιοι του, διαμαρτυρήθηκαν πως ο επιχειρηματικός όμιλος κατέθεσε εκπρόθεσμα, κατά 40 λεπτά, την εγγυητική επιστολή ύψους 3 εκατ. ευρώ.
Η Επιτροπή έκρινε πως δεν υπάρχει κάποια παρατυπία. Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού δεν αναφέρεται η ώρα που θα κατατεθούν οι εγγυητικές επιστολές.   

Οκτώ υποψήφιοι για τέσσερις άδειες

Να σημειώσουμε ότι η προσομοίωση του συστήματος της δημοπρασίας ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι της Δευτέρας (29/08).
Η δημοπρασία θα ξεκινήσει την Τρίτη (30/08) περίπου στις 9 το πρωί. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 3 εκατ. ευρώ.
Στη δημοπρασία θα συμμετάσχουν οκτώ από τους 11 που κατέθεσαν αίτηση, καθώς απορρίφθηκε εξαρχής το ΑΡΤ (Καρατζαφέρης) που δεν είχε καταθέσει ούτε το παράβολο των 30.000 ευρώ και μετέπειτα το MEGΑ (Βαρδινογιάννης, Μπόμπολας, Ψυχάρης) αφού ο φάκελός του ήταν ελλιπής. Τελευταίος διεκδικητής που έμεινε εκτός «μάχης», το «Έψιλον».
Στη διαδικασία θα βρεθούν: STAR (Βαρδινογιάννης), ALPHA (Κοντομηνάς), ΑΝΤ1 (Κυριακού), ΣΚΑΪ (Αλαφούζος) και οι… άνευ καναλιού: Μαρινάκης, Σαββίδης, Καλογρίτσας και η «Ανεξάρτητος Πάροχος».
90 ημέρες χρόνος προσαρμογής
Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, μίλησε στον Real Fm και μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών ξεκαθαρίζοντας πως «θα υπάρχει χρόνος προσαρμογής ανάλογα με το ποιοι θα πάρουν και άδειες. Προβλέπεται να είναι μέχρι 90 ημέρες μάξιμουμ, και μετά όποιος δεν έχει άδεια δεν θα μπορεί να εκπέμπει».
 
Top