Μακαρονάδα του ψαρά - Θεϊκή !!! | Πρωτη news sport

  • Θεϊκή σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

  • Υλικά

  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 6 γαρίδες
  • 2 καλαμάρια
  • 500 γρ. μύδια
  • 300 γρ. αχιβάδες
  • 4 καβούρια 
  • 2 συσκευασίες ολόκληρα ντοματάκια
  • ¼ φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 πακέτο σπαγγέτι (500γραμ.)
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Εκτέλεση

    1. Πλένουμε τις αχιβάδες. Βάζουμε τις αχιβάδες σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρασί και σκεπάζουμε με καπάκι. Τις αχνίζουμε σε πολύ δυνατή φωτιά για 2΄-3΄, έως ότου ανοίξουν. Αμέσως τις σουρώνουμε σε τουλπάνι. Φυλάμε τις αχιβάδες για το τέλος και κρατάμε τον πολύτιμο ζωμό για τη σάλτσα. (Το ίδιο κάνουμε και με τα καβούρια)
    2. Καθαρίζουμε τα μύδια και τα πλένουμε πολύ καλά σε μπόλικο νερό.
    3. Βράζουμε τα σπαγγέτι σόγιας fytro σε αλατισμένο νερό. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά. Μόλις αρχίσει να ψήνεται το σκόρδο, προισθέτουμε τα καλαμάρια και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε τα ντοματάκια σπάζοντάς τα με την κουτάλα.
    4. Προσθέτουμε το ζωμό από τις αχιβάδες και τα καβούρια  Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 5΄.
    5. Τότε προσθέτουμε τα μύδια,τα καβούρια, τις γαρίδες και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα τα σπαγγέτι  όπως στάζουν. Βράζουμε για 2΄ σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε.
    6. Τέλος προσθέτουμε τις ανοιγμένες αχιβάδες. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.
 
Top