Τ. Πιέτρης: «Αδιαφορία του Δήμου Κορινθίων για τους φοιτητές της πόλης μας» | Πρωτη news sport

Παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο, για τα
ζητήματα που αφορούν τους φοιτητές που φοιτούν στα τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Κόρινθο, πραγματοποίησε ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Κόρινθος 2014-2019 Τιμολέων Πιέτρης.

Ο κος Πιέτρης ανέφερε:

«Έχοντας ήδη αναφέρει το μείζον πρόβλημα της ανεργίας, το οποίο και αντιμετωπίζει ο Δήμος μας και είναι έντονο στην νεολαία, έπειτα από αρκετές συζητήσεις ήρθε στο προσκήνιο το θέμα των φοιτητών.

Στην Κόρινθο εδρεύουν τα τμήματα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων. Ας εστιάσουμε λοιπόν, στις παροχές και τις διευκολύνσεις των σπουδαστών στον τόπο μας.

Αρχικά, σύμφωνα πάντα με τα ίδια τα παιδιά, επιτρέψτε μου να διατυπώσω τη φράση που χρησιμοποιήθηκε από τους περισσότερους «μηδαμινή μετακίνηση και οργάνωση».

Όσον αφορά το θέμα μετακίνησης, οι περισσότεροι σπουδαστές καταφθάνουν στην Κόρινθο με τον προαστιακό, παρατηρώντας ότι δεν υπάρχει δημοτική συγκοινωνία.

Επισημαίνεται πως το 2015 οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ζήτησαν δωρεάν στέγαση και εφόσον δεν υπάρχουν εστίες, να δοθεί επίδομα ενοικίου από το Υπουργείο Παιδείας. Επίσης ζήτησαν επινοικίαση δωματίων σε ξενοδοχεία και σαφώς δωρεάν μετακίνηση. Διανύοντας το τελευταίο 6μηνο του 2016, καμία αλλαγή δεν έχει παρατηρηθεί στο Δήμο μας.

Επιτρέψτε μου να αναρωτηθώ αν πραγματικά ένας φοιτητής ο οποίος συμπλήρωσε το μηχανογραφικό του, έχει την καλύτερη εντύπωση τόσο για την Κόρινθο όσο και για την κατάσταση του Πανεπιστημίου μας, έτσι ώστε να το συμπεριλάβει ως επιλογή.

Η παράταξή μας, ένταξε την έκδοση φοιτητικής κάρτας εντός των προτεραιοτήτων για τον Δήμο Κορινθίων, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο πως οι φοιτητές όχι μόνο είναι σημαντικοί αλλά και κύριο μέλημα μας.

Σχετικά με την κάρτα, πρόκειται να παρέχεται στους φοιτητές οι οποίοι μέσω αυτής θα λαμβάνουν σημαντικές εκπτώσεις στην αγορά της Κορίνθου αλλά και σε υπηρεσίες. Φανερά, η κάρτα διευκολύνει όχι μόνο τους σπουδαστές/φοιτητές αλλά πρόκειται να δώσει μια ανάσα στην τοπική αγορά, μέσω ενός παραπάνω κινήτρου για να ξοδέψουν τα χρήματα τους τοπικά.

Συνοψίζοντας, είναι απαραίτητο να ασχοληθείτε κύριε Δήμαρχε με το θέμα των φοιτητών οι οποίοι δικαιολογημένα αισθάνονται παραγκωνισμένοι και εμμέσως πλην σαφώς απογοητευμένοι. Πρόκειται για εξαιρετικά δύσκολους καιρούς τόσο για τους σπουδαστές όσο και για τις οικογένειες τους.»


Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη "Κόρινθος 2014-2019"

Δ Αδειμάντου 41 & Eθνικής Αντιστάσεως, Κόρινθος
Τ 27410 75570 | F 27410 75571
S korinthos2014.wordpress.com
 
Top