Νεμέα: Παιδικές φωνές γέμισε η πλατεία Δημαρχείου στο "Λούνα Πάρκ Ανακύκλωσης" -φωτο-βίντεο | Πρωτη news sport

Εκατοντάδες παιδιά δημοτικών
σχολείων και νηπιαγωγείων του δήμου Νεμέας συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί στο Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης στην κεντρική πλατεία της πόλης και συμμετείχαν σε παιχνίδια και δράσεις για την

ανακύκλωση και το περιβάλλον.
                                                                     
                                                           
                                                                        
   

Η διοργάνωση ήταν πρωτοβουλία του δήμου Νεμέας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης ΑΕ (ΕΕΑΑ) προκειμένου οι μικροί μαθητές μέσα από το παιχνίδι να κατανοήσουν την έννοια της ανακύκλωσης, να μάθουν ποια υλικά είναι ανακυκλώσιμα και να μεταφέρουν την εμπειρία στους γονείς τους προκειμένου όλοι να συμβάλλουν σχετικά με την διαλογή των υλικών που μπορούν να ανακυκλωθούν στην πράξη.
Στους μπλε κάδους τοποθετούμε μόνο ανακυκλώσιμα υλικά.

Η πλατεία γέμισε από παιδικές φωνές που χάρηκαν αυτή την εκδήλωση και έπαιξαν μαζί με τους δασκάλους τους παιχνίδια που αφορούν τη διαλογή και τις κατηγορίες των ανακυκλώσιμων υλικών.
 Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Απόστολος Καραχοντζίτης η προσπάθεια ενημέρωσης των μαθητών θα συνεχιστεί και τόνισε "Ας κάνουμε την ανακύκλωση τρόπο ζωής''.
Τα παιδιά έφυγαν από την πλατεία, κρατώντας ένα μπαλόνι και μια τσάντα ανακύκλωσης στο χέρι και έχοντας σίγουρα περισσότερες γνώσεις για την ανακύκλωση.







 πηγή-nemeapress.blogspot.gr
 
Top