«Ώρα Αποφάσεων»: Αδικαιολόγητη η αύξηση των συμβασιούχων -Κοστίζει 500 εκατ. | Πρωτη news sport

«Σαν να μην πέρασε μια μέρα… Λογαριασμός
500 εκατ. ευρώ από την αδικαιολόγητη αύξηση των συμβασιούχων». Αυτός είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης του πολιτικού φορέα «Ώρα Αποφάσεων», των Ραγκούση, Διαμαντοπούλου, Φλωρίδη, οι οποίοι καταγγέλλουν τις προσλήψεις συμβασιούχων και μετακλητών υπαλλήλων, που σύμφωνα με δημοσιεύματα έχουν γίνει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Το κομματικό-πελατειακό κράτος είναι εδώ και μεγαλουργεί! Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου δημιουργεί νέες στρατιές συμβασιούχων παρέχοντας “υποσχετικές”, παρά τη δεδομένη αδυναμία συνταγματικής μονιμοποίησης», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Η Ώρα Αποφάσεων επισημαίνει πως η αδικαιολόγητη αύξηση των συμβασιούχων -που είχαν περιοριστεί δραστικά δυστυχώς μόνο μέχρι το 2013- επανήλθε έκτοτε, εν μέσω κρίσης, και μάλιστα έσπασε κάθε ρεκόρ τους πρώτους μήνες του 2017, με το δημοσιονομικό κόστος τα τελευταία τέσσερα χρόνια να υπερβαίνει τα 500 εκατ. ευρώ κατά έτος.
«Η σημερινή κυβέρνηση του δήθεν “ηθικού πλεονεκτήματος”, αντί να δημιουργήσει και να υποστηρίξει θεσμούς που θωρακίζουν την αυτόνομη και αξιοκρατική λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, ασκεί μία άνευ προηγουμένου κακοδιοίκηση, φέρνοντας το Δημόσιο στα όρια της χαοτικής λειτουργίας», αναφέρει η ανακοίνωση, καλώντας τους δημοσίους υπαλλήλους να αντιδράσουν, όπως και την κατάφωρα φορολογημένη κοινωνία.
«Εν έτει 2017, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζει ακριβώς τις ίδιες πολιτικές που μας έφεραν εδώ, σαν να βρίσκεται στο αλήστου μνήμης έτος 2008», υποστηρίζει η Ώρα Αποφάσεων.
 
Top