"Μονομαχία" στην Κορινθία για το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ..Ποιοι "γαλάζιοι" νέοι και παλιοί αναζητούν μια θέση | Πρωτη news spor

Η εκτίμηση που επικρατεί το τελευταίο
διάστημα στο εσωτερικό   της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι το σενάριο των πρόωρων εκλογών εντός του φθινοπώρου  του 2017 απομακρύνεται. Ωστόσο η «μάχη» που έχει ξεκινήσει το προηγούμενο διάστημα ανάμεσα στα «γαλάζια στελέχη»  για το ποιος θα καταφέρει να ενταχθεί στις λίστες , συνεχίζεται με αμείωτο  ενδιαφέρον.   
Στη Νέα Δημοκρατία , ισχύει η ρήση « Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν.»  Το έργο για την κατάρτιση των  ψηφοδελτίων , 
έχουν επωμιστεί  στενοί συνεργάτες  του Προέδρου της  Ν. Δ. όπως ο Μιχάλης Μπεκίρης, ο Θανάσης Νέζης , ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης , ο Γρηγόρης Δημητριάδης και η Ρεβέκκα Πίτσικα, με τον τελευταίο λόγο να έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μεγάλος συνωστισμός  ενδιαφερομένων για την ένταξή τους στις «γαλάζιες λίστες» είναι στις 4εδρικές περιφέρειες. 
Ο λόγος είναι απλός , σε αυτές της περιφέρειας , σε ενδεχόμενη πρωτιά  η Νέα Δημοκρατία, με τα δεδομένα  τω ν σημερινών δημοσκοπήσεων, θα εκλέξει από 3 έως τέσσερις έδρες. 
Το εκλογικό μέτρο σε αυτές τις περιφέρειες , είναι το 25%,  δηλαδή, αν το δεύτερο κόμμα  δεν καταφέρει  να πιάσει ποσοστό από 25%  και πάνω , τότε το πρώτο κόμμα κερδίζει και τις 4 έδρες. Οι υποψήφιοι βουλευτές  που θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια είναι έξι. 
Στην καλύτερη περίπτωση θα διαγωνιστούν για 4 θέσεις και στη χειρότερη για τρεις. Έτσι οι πιθανότητες να εκλεγεί κάποιος βουλευτής , σε 4εδρική εκλογική περιφέρεια είναι ιδιαίτερα πολλές.

Οι τετραεδρικές  περιφέρειες της χώρας είναι δέκα.   
Μεταξύ αυτών   και η εκλογική περιφέρεια Κορινθίας. 
Μια περιφέρεια  «σπαζοκεφαλιά»  για τους  επιτελείς της Ν.Δ.  Πέραν του νυν βουλευτή Χρίστου Δήμα, φαίνεται  πως υποψήφιοι θα είναι  ο πρώην υπουργός  - πρ. βουλευτής Νίκος Ταγαράς , ο τ. βουλευτής  Κώστας Κόλλιας
Νέο πρόσωπο στο  «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο  της Κορινθίας , φαίνεται να αποτελέσει ο δραστήριος γιατρός  του Νοσοκομείου Κορίνθου και Δημοτικός Σύμβουλος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης  Αναστάσιος Γκιολής
Για τις υπόλοιπες θέσεις  του ψηφοδελτίου  θα δώσουν  «μάχη» , ο πολιτευτήςΓρηγόρης Καρπούζης,   η πολιτικός μηχανικός Σοφία Αναγνωσταρά από τον Άσσο, ο Δικηγόρος Παναγιώτης Ανδρικόπουλος από το Κάτω Διμηνιό , ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Πετρίτσης , η εκπαιδευτικός Γιώτα Μπάγκα, ο Γιώργος Τέσσης και η  Μαρινέλα Σούκουλη.

Πληροφορίες ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
 
Top