«Χορεύει» όλη η Ελλάδα στο ρυθμό των Ρίχτερ: Σεισμοί σε Λέσβο, Λακωνία και Αττική | Πρωτη news sport

Όλη η Ελλάδα χορεύει στο ρυθμό των Ρίχτερ με τριπλό χτύπημα
του εγκέλαδου. Μέσα σε λίγες ώρες είχαμε τρεις απανωτούς σεισμούς σε διαφορετικές περιοχές, Λέσβο, Λακωνία και Αττική, που μπορεί να μην προκάλεσαν ζημιές όμως σκόρπισαν ανησυχία στους πολίτες.

Σεισμική δόνηση 4,9 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα στο νομό Λακωνίας στην Πελοπόννησο, η οποία έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στην Αθήνα.
Το επίκεντρο εντοπίζεται 13 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Νεάπολης Βοιών Λακωνίας, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Ο σεισμός έγινε στις 02:42, και είχε εστιακό βάθος 59 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς.
Στις 5:03 σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 3,7 Ρίχτερ σημειώθηκε  και ταρακούνησε για δεύτερη φορά απόψε την Αττική.
Αυτή τη φορά ο σεισμός, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, είχε επίκεντρο 8 χιλιόμετρα βόρεια της Κινέτας και 41 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας!
Ο σεισμός ήταν σχεδόν επιφανειακός καθώς είχε μόλις 2 χιλιόμετρα βάθος και έγινε αισθητός σε όλο τον νομό.
«Ταρακουνήθηκε» και πάλι το νησί της Λέσβου από τα 4,7 Ρίχτερ το επίκεντρο εντοπίζεται 11 χιλόμετρα νοτιοδυτικά του Πλωμαρίου.


Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 10 χιλιόμετρα και σημειώθηκε στις 6:40 πμ. Η συγκεκριμένη δόνηση, όπως άλλωστε, είχαν προβλέψει οι σεισμολόγοι, εντάσσεται στη φυσική μετασεισμική ακολουθία.

Τί μπορεί να συμβαίνει άραγε; Μήπως ο μεγάλος σεισμός στην Λέσβο, τα 6,2 Ρίχτερ, ενεργοποίησαν κι άλλα ρήγματα στον ελλαδικό χώρο;

Οι επιστήμονες πάντως μετά τον ισχυρό σεισμό της Λέσβου μας προειδοποιούν ότι πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί.
 
Top