Νύχτα με Ρίχτερ για Κορινθία, Αχαΐα, , Φωκίδα και Αιτωλοακαρνανία | Πρωτη news sport

Σεισμική ακολουθία ταρακούνησε τα ξημερώματα το Αίγιο και έγινε αισθητή
σε περιοχές της Αχαΐας, της Κορινθίας, της Φωκίδας και της Αιτωλοακαρνανίας. Η μεγαλύτερη δόνηση, μεγέθους 4 Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 4.25 και ακολούθησαν και άλλες δονήσεις έως 3,9 Ρίχτερ. Το επίκεντρο εντοπίζεται στον δυτικό Κορινθιακό Κόλπο, ανάμεσα στο νησί Τριζόνια και τις Καμάρες Αιγιαλείας.

Ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στις 4:05 τα ξημερώματα και έγινε αισθητόςσε άλλες περιοχές της Αχαΐας, της Κορινθίας, της Φωκίδας και της Αιτωλοακαρνανίας.
Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν στον Κορινθιακό κόλπο, έξι χιλιόμετρα βορειανατολικά από τις Καμάρες Αιγιαλείας.
Μέσα σε χρονικό διάστημα περίπου 20 λεπτών ακολούθησαν, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, άλλες τρεις σεισμικές δονήσεις, μεγέθους 3,4 3,5 και 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αντίστοιχα.
Στις 6:05 το πρωί του Σαββάτου σημειώθηκε νέα δόνηση. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών,  είχε μέγεθος 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε στον δυτικό Κορινθιακό Κόλπο, ανάμεσα στο νησί Τριζόνια και τις Καμάρες Αιγιαλείας.
Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν στον Κορινθιακό κόλπο, 10 χιλιόμετρα βορειανατολικά από τα Σελιανίτικα της Αιγιαλείας.
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ
 
Top