Σκληρή επίθεση του ΚΚΕ Κορινθίας κατά της FULGOR του Στασινόπουλου...! | Πρωτη news sport

Η πρόκληση για τους εργαζόμενους
και τα λαϊκά στρώματα του νομού μας δεν έχει τελειωμό.
Η FULGOR, εργοστάσιο παραγωγής καλωδίων που ανήκει στον όμιλο Στασινόπουλου, ένας όμιλος με τεράστια κερδοφορία, διεκδικεί με δικαστικές αποφάσεις από το δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων πάνω από 700.000 επειδή πλήρωνε όπως ισχυρίζεται υπέρογκα δημοτικά τέλη.
Όλα αυτά τα χρόνια τα μέτρα που έχει πάρει η εργοδοσία της FULGOR για να θωρακίσει την κερδοφορία της έχουν χειροτερέψει συνολικά τη ζωή των εργαζομένων του εργοστασίου.
 Τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας που έχουν οδηγήσει ακόμα και σε θάνατο εργαζόμενου, οι μειώσεις μισθών, τα τμήματα του εργοστασίου που έχουν δοθεί σε εργολάβους με άθλιους μισθούς για τους εργαζόμενους που δουλεύουν σε αυτούς, έχουν σαν αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα με τη φορολογία, τους λογαριασμούς, τα δημοτικά τέλη.
Ερωτήματα δημιουργεί και η στάση της δικαιοσύνης, καθώς από τη μία πλευρά, οι απεργίες κρίνονται παράνομες, το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε παράνομο το δικαίωμα στη δουλειά των συμβασιούχων των δήμων, και από την άλλη έρχεται να δικαιώσει των μεγαλοκαπιταλιστή Στασινόπουλο. Αποδεικνύεται πως η δικαιοσύνη μόνο ανεξάρτητη δεν είναι.
Καταδικάζουμε την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων που αποφάσισε την Τετάρτη 28/06 να πληρώσει ένα μεγάλο μέρος από αυτά που διεκδικεί ο όμιλος Στασινόπουλου. Χρήματα που θα έπρεπε να δοθούν για την κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
 Σε μια περίοδο μάλιστα που οι κάτοικοι της περιοχής, όπως και σε όλη την Κορινθία, υποφέρουν από την ανεργία και τη φτώχεια, συνολικότερα από τις συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής. 
Καλούμε το λαό της Κορινθίας να βγάλει τα απαραίτητα συμπεράσματα. Να κατανοήσει πως το κράτος και οι θεσμοί του, η Τοπική Διοίκηση, η δικαιοσύνη δεν λειτουργούν για το συμφέρον του. 
Είναι εργαλεία στα χέρια αυτών που έχουν την πραγματική εξουσία, των βιομήχανων, των εφοπλιστών και των τραπεζιτών, για να εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, να οργανώσουν πιο αποφασιστικά την πάλη τους. Να συμπορευθούν με το ΚΚΕ για την ανατροπή του σάπιου αυτού συστήματος.
 
Top