Δύο νεκροί και ένας που χαροπαλεύει από αναθυμιάσεις σε εργασίες συντήρησης αποχετευτικού δικτύου στη Σκάλα Λακωνίας | Πρωτη news sport

Δύο νεκροί και δύο τραυματίες, ο ένας πολύ σοβαρά, είναι ο απολογισμός του θανατηφόρου εργατικού «ατυχήματος» που έγινε το πρωί της Τρίτης στη Σκάλα Λακωνίας, κατά τη διάρκεια εργασιών αποφράξεων και συντήρησης αποχετευτικών δικτύων των Δημοτικών Κοινοτήτων Σκάλας και Βλαχιώτη, που έχει αναλάβει ιδιώτης εργολάβος.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, ορισμένες από αυτές αντιφατικές, ένας αλλοδαπός εργάτης 51 ετών που δούλευε στον εργολάβο, κατεβαίνοντας στο φρεάτιο ζαλίστηκε από αναθυμιάσεις και προτού χάσει τις αισθήσεις του πρόλαβε να καλέσει σε βοήθεια. Στο σημείο έσπευσαν να τον βοηθήσουν τρεις άνθρωποι -ο ένας πιθανόν συνάδελφός του- οι οποίοι ζαλίστηκαν και αυτοί.
Το τραγικό αποτέλεσμα ήταν ο θάνατος του 51χρονου και ο θάνατος ενός από τους τρεις
που έτρεξαν για βοήθεια, ενώ ένας 22χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε σοβαρή κατάσταση. Το Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης χαρακτήρισε σε ανακοίνωσή του «σοβαρή και κρίσιμη» την κατάστασή του, προσθέτοντας  ότι «μόλις σταθεροποιηθεί, θα διακομιστεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας».  Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο νοσοκομείο διακομίστηκε και ένας άντρας 66 ετών «με μέτρια αναπνευστική ανεπάρκεια», που η κατάστασή του «κρίνεται σταθερή και ικανοποιητική». Αναπνευστικά προβλήματα αντιμετώπισαν επίσης δύο από τους πυροσβέστες που ανέσυραν τα τέσσερα θύματα και ένας αστυνομικός.
Το νοσοκομείο στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι έχουν διακομιστεί σε αυτό τρεις εργαζόμενοι, από τον οποίους ο ένας νεκρός. Ακόμα γίνεται λόγος για άντρα 40 ετών αγνώστων στοιχείων που διακομίστηκε νεκρός στο Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη.
Από την πρώτη στιγμή στο σημείο του δυστυχήματος έσπευσε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», καταγγέλλοντας την παντελή έλλειψη μέτρων προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας που απαιτούνται σε τέτοιου είδους εργασίες. Μάλιστα, σύμφωνα με τη Γραμματεία Λακωνίας του ΠΑΜΕ, ο αλλοδαπός εργάτης δεν φορούσε ούτε καν τη μάσκα οξυγόνου που απαιτείται σε τέτοιου είδους εργασίες. Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, ο διασωληνωμένος τραυματίας φέρεται να δούλευε για λογαριασμό του ιδιώτη εργολάβου. Κλιμάκιο της Γραμματείας Λακωνίας του ΠΑΜΕ προχώρησε σε παρέμβαση στην Εισαγγελία Σπάρτης για τις συνθήκες του τραγικού γεγονότος, ενώ πραγματοποίησε και παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ Σπάρτης και στην τοπική Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία ωστόσο τους παρέπεμψε στην Επιθεώρηση Εργασίας Καλαμάτας.
 
Top