Μπάλαζ Μέγιερι: Ο Ούγγρος επέστρεψε «εκεί που ανήκει» και ονειρεύεται ξανά! | Πρωτη news sport


Στην Ελλάδα θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν
ο Μπάλαζ Μέγιερι, ο οποίος επιστρέφει στην δεύτερή του πατρίδα για λογαριασμό του Ατρόμητου και το gazzetta.gr, κάνει αναδρομή στη ζωή του Ούγγρου γκολκίπερ που αγαπήθηκε όσο λίγοι από τον κόσμο του Ολυμπιακού ενώ παρουσιάζει και το πως τον... έκλεψε ο Ατρόμητος από την Φερεντσβάρος.

«Πίσω εκεί που ανήκω». Με αυτή την ατάκα ο Μπάλαζ Μέγιερι έκανε γνωστό σε όλους μέσω Instagram πως θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν και πάλι στην Ελλάδα. Η είδηση της επιστροφής του Μπάλαζ Μέγιερι στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ατρόμητου, έσκασε σαν... βόμβα το απόγευμα της Δευτέρας. Οι Περιστεριώτες, κινήθηκαν κάτω από άκρα μυστικότητα κι έκλεισαν τον Ούγγρο γκολκίπερ που προσέφερε πολλά κι αγαπήθηκε στον Ολυμπιακό...

Η μεταγραφή αυτή μόνο εύκολη δεν ήταν για τον Ατρόμητο. Ο Γιάννης Αγγελόπουλος, έπρεπε να πείσει τον 28χρονο τερματοφύλακα να... αφήσει την Φερεντσβάρος για λογαριασμό του Ατρόμητου. Βλέπετε ήταν μια πολύ δύσκολη και σημαντική μεταγραφή που ήθελε πολύ να κάνει η ομάδα των Δυτικών Προαστίων και τελικά τα κατάφερε έχοντας πλέον στη θέση νο.1 δύο αξιόλογους τερματοφύλακες που θα παλέψουν για τη θέση του βασικού.

Η τελευταία μεταγραφή του Κόκκαλη



Ο Μπάλαζ Μέγιερι μας συστήθηκε το 2010. Τότε, ο Ολυμπιακός άλλαζε σελίδα και η μεταγραφή αυτή μαζί με εκείνη του Μιραλάς ήταν η τελευταία επί Σωκράτη Κόκκαλη. Αμέσως μετά έγινε η αλλαγή ιδιοκτησίας και οι «ερυθρόλευκοι» προχώρησαν στον υπόλοιπο σχεδιασμό με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στο τιμόνι.

Το καλοκαίρι του 2011 στον Ολυμπιακό ήρθε και ο Κοστάντζο για βασικός τερματοφύλακας, ως αντι-Νικοπολίδης, με τον Μέγιερι των τριών συμμετοχών στον πρώτο του χρόνο να υπολογίζεται ξανά ως δεύτερος. Ο Αργεντινός όμως έκανε αρκετές γκάφες με αποτέλεσμα η καριέρα του στον Πειραιά να είναι αρκετά σύντομη. Η αποχώρησή του έδωσε θέση βασικού στον Μέγιερι, ο οποίος ποτέ δεν είχε αποκτηθεί για να είναι τέτοιος.

Όμως, ο Ούγγρος πήρε τις ευκαιρίες του. Κατάφερε με τον Ολυμπιακό να αγωνιστεί και στο Champions League και στο Europa League κάνοντας μάλιστα και κάποιες αρκετά καλές εμφανίσεις.

Ο Γιαννιώτης και τα... παιχνίδια της μοίρας

Το καλοκαίρι από τον Ατρόμητο αποχώρησε ο Γιαννιώτης με προορισμό τον Ολυμπιακό και την καθιέρωση, μιας και λογίζεται για πρώτος τερματοφύλακας. Η μοίρα τα φέρνει έτσι που ο αντικαταστάτης του στο Περιστέρι θα είναι ένας πρώην συμπαίκτης του στον Ολυμπιακό!

Ο Μέγιερι, έκανε αρκετές προετοιμασίες μαζί με τον νεαρό γκολκίπερ, όμως τότε αυτός που αποχωρούσε για κάποιον άλλον προορισμό ως δανεικός ήταν ο Γιαννιώτης. Αυτή τη φορά η μοίρα τα έφερε έτσι που ο Ούγγρος είναι αυτός που έρχεται να καλύψει το κενό του... μικρού που άνοιξε τα φτερά του για κάτι πιο μεγάλο!



Επίσης, αυτό που... ενώνει τους δυο τους, είναι και τα ρεκόρ απαραβίαστης εστίας. Μάλιστα, η διαφορά είναι μόλις 5 λεπτά! Ο Μέγιερι την περίοδο 2011/12 είχε κρατήσει το μηδέν για 715', ενώ ο Γιαννιώτης την περασμένη σεζόν για 720'!

Τα πέντε πρωταθλήματα, ο Φουστέρ, ο Φέισα και το... βουρκωμένο αντίο!

Πέντε χρόνια έμεινε στον Ολυμπιακό ο Μέγιερι, ισάριθμα πρωταθλήματα πανηγύρισε. Μάλιστα, την σεζόν 2011/12 ήταν ουσιαστικά και ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας με 22 συμμετοχές, ενώ 14 μέτρησε την αμέσως επόμενη χρονιά. Από εκεί και πέρα στα επόμενα δύο πρωταθλήματα που πανηγύρισε με τους Πειραιώτες ήταν στη σκιά του Ρομπέρτο, μένοντας στις 2 και στις 4 συμμετοχές αντίστοιχα.

Το γεγονός αυτό έφερε και την αποχώρησή του από το λιμάνι το καλοκαίρι του 2015. Σε εκείνη τη φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Ούγγρος γκολκίπερ δεν άντεξε και λύγισε. Βλέπετε είχε δεθεί αρκετά με τον Ολυμπιακό, ενώ και ο κόσμος της ομάδας είχε προλάβει να τον λατρέψει σε αυτά τα πέντε χρόνια.

Εκείνοι που σίγουρα στεναχωρήθηκαν λίγο περισσότερο με την αποχώρηση αυτή, ήταν ο Νταβίντ Φουστέρ και ο Λιούμπομιρ Φέισα. Ο Ισπανός και ο Πορτογάλος ήταν οι καλύτεροι φίλοι του Μέγιερι, οι τρεις τους έκαναν τρομερή παρέα κι εκτός γηπέδων, μια φιλία που συνεχίζουν να έχουν μέχρι και σήμερα.



Σύντομο πέρασμα από Χετάφε και βασικός στην Γκρόιτερ Φιρτ

Ο κύκλος του στον Ολυμπιακό είχε κλείσει πλέον το καλοκαίρι του 2015 και μια νέα πρόκληση περίμενε τον ίδιο στην Primera Division. Η Χετάφε τον αποκτά εκείνο το καλοκαίρι, όμως τα πράγματα δεν πάνε όπως ακριβώς θα τα ήθελε ο ίδιος ο Μέγιερι και σίγουρα όπως τα είχε ονειρευτεί.

Το πέρασμά του από την Ισπανία θεωρείται αποτυχημένο, έχοντας σε μία σεζόν που έμεινε εκεί μόλις 2 συμμετοχές στο Copa del Rey. Το γεγονός αυτό τον έφερε στην πόρτα της εξόδου από τον ισπανικό σύλλογο, με την Γκρόιτερ Φιρτ να είναι η ποδοσφαιρική του... Ιθάκη για τα τελευταία δύο χρόνια.



Με τον γερμανικό σύλλογο, ο νέος τερματοφύλακας του Ατρόμητου, μέτρησε την πρώτη του σεζόν 32 συμμετοχές με την ομάδα του να κατακτά την όγδοη θέση στην δεύτερη κατηγορία της Bundesliga. Η τελευταία σεζόν όμως ήταν αρκετά δύσκολη για τον ίδιο. Οι Γερμανοί ήθελαν να ανανεώσουν το συμβόλαιό του, κάτι που δεν επιθυμούσε ο Μέγιερι ο οποίος είχε αποφασίσει πως το καλοκαίρι θα αποχωρούσε από την ομάδα.

Για τον λόγο αυτό, μέτρησε μόλις 9 συμμετοχές στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, ενώ βρέθηκε να αγωνίζεται δυο φορές και με την δεύτερη ομάδα του συλλόγου. Μετά απ' αυτό ήταν σίγουρο πως ο Ούγγρος θα αποτελέσει παρελθόν το καλοκαίρι, όπως κι έγινε...


Η προφορική συμφωνία με την Φερεντσβάρος και η... αρπαγή από τον Ατρόμητο

Έχοντας βγει πλέον στην αγορά ως ελεύθερος, ο Μέγιερι, προσέλκυσε το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων. Μεταξύ αυτών και ο Απόλλων Λεμεσού, ο οποίος προσέφερε ένα πολύ καλό συμβόλαιο στον ποδοσφαιριστή, αλλά εκείνος δεν ήθελε να αγωνιστεί στην Κύπρο.

Στη συνέχεια, ήρθε και η καλύτερη πρόταση για τον ίδιο από την πατρίδα του και την Φερεντσβάρος. Οι δύο πλευρές τα είχαν βρει σε όλα, με ένα συμβόλαιο που σε καμία περίπτωση ο Ούγγρος δεν θα έβρισκε στην Ελλάδα, αλλά όλα άρχισαν να αλλάζουν την Παρασκευή...

Ο Ατρόμητος, άρχισε να τον παρακολουθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες και τελικά έκανε την επίσημη κρούση του το μεσημέρι της Παρασκευής. Εκεί υπήρξε αρκετά μεγάλη απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία γεφυρώθηκε κάπως το βράδυ της ίδιας μέρας. Ωστόσο ακόμα η συμφωνία έμοιαζε κι ήταν αρκετά μακριά...



Τα πάντα τελείωσαν το Σάββατο. Οι Περιστεριώτες ανέβηκαν ακόμα περισσότερο, έδειξαν στον Μέγιερι πόσο πολύ τον ήθελαν κι εκείνος αν και την Κυριακή ήταν να περάσει από ιατρικά και να υπογράψει στην Φερεντσβάρος, πήρε το αεροπλάνο για την Ελλάδα! Την Δευτέρα έφτασε στη χώρα μας και υπέγραψε το συμβόλαιό του με τον Ατρόμητο, σε μια μεταγραφική... αρπαγή από την ομάδα των Δυτικών Προαστίων!

Η αγάπη του για την Ελλάδα, σύμμαχος του Ατρόμητου

Ένα ακόμα στοιχείο του χαρακτήρα του που δεν έκρυψε ποτέ, είναι η αγάπη που έχει στην Ελλάδα. Στη χώρα μας πέρασε πέντε υπέροχα χρόνια και η επιστροφή του εδώ μόνο χαρούμενο μπορεί να τον κάνει.

Άλλωστε κι αυτό έπαιξε τον δικό του ρόλο στο να απαρνηθεί τα λεφτά της Φερεντσβάρος για τον Ατρόμητο! Αυτό φάνηκε και στην ανάρτησή του στο Instagram το βράδυ της Δευτέρας, όπου έγραψε: «Πίσω εκεί που ανήκω».
 
Top