Το ρόστερ του Ολυμπιακού ανά θέση όπως το έχει στο μυαλό του ο Μπλατ | Πρωτη news sport

Το gazzetta.gr αναφέρει αναλυτικά το ρόστερ
του Ολυμπιακού όπως επιθυμεί να το καθοδηγήσει ο Ντέιβιντ Μπλατ. Οι 6 ξένοι και το «ασανσέρ» του ΛιΝτέι.

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να ντύσει στα «ερυθρόλευκα» τον Πιέρια Χένρι με τον οποίο θα ολοκληρώσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την περιφέρειά του. ΟΝτέιβιντ Μπλατ θέλει η ομάδα του να παίξει γρήγορο μπάσκετ, να έχει δημιουργία και φυσικά γνωρίζει καλά πως για να φτάσεις μέχρι τέλους στην Euroleague και την Basket League, χρειάζεται βάθος το ρόστερ.

Πλέον οι ξένοι των «ερυθρόλευκων» έφτασαν τον αριθμό πέντε. Η αρχική σκέψη είναι να μην ξεπεραστεί το όριο των έξι, ωστόσο αυτό μπορεί να αλλάξει.

ΨΑΧΝΕΙ ΤΕΣΣΑΡΟΤΡΙΑΡΙ

Στον Ολυμπιακό πλέον ψάχνουν έναν ξένο ο οποίος θα μπορεί να αγωνιστεί στις θέσεις «4» και «3» (με αυτή τη σειρά προτεραιότητας) και θα διαθέτει αθλητικά προσόντα και ικανοποιητικό μακρινό σουτ.

Φανταστείτε έναν παίκτη τύπου Οκάρο Ουάιτ ή έναν Κάιλ Ουίλτζερ με αθλητικά προσόντα και φυσικά συνεπής αμυντικά.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ ερευνά την αγορά με λεπτομέρεια και ήδη έχει σημειώσει κάποια ονόματα παικτών τα οποία δεν έχουν διαρρεύσει.

«ΑΣΑΝΣΕΡ» Ο ΛΙΝΤΕΪ

Ο Ζακ ΛιΝτέι αποκτήθηκε για να καλύψει τη θέση του σέντερ, ωστόσο η έφεσή του στο σουτ από μέση και μακρινή απόσταση καθώς επίσης και το γεγονός ότι αγωνίζεται με πρόσωπο προς το καλάθι, θα του φέρει χρόνο συμμετοχής και στο «4».

Ο Μπλατ έχει στο μυαλό του δηλαδή ένα σχήμα στο παρκέ με ΛιΝτεί και Μιλουτίνοφ. Αυτός είναι και ο λόγος που οι Πειραιώτες ψάχνουν για «τεσσαροτριάρι» και όχι παίκτη που να παίζει μόνο σε μία θέση.

Αν οι προσπάθειές τους δεν ευοδωθούν τότε και ΜΟΝΟ τότε θα πάνε σε απόκτηση έβδομου ξένου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ Ο ΜΠΛΑΤ

Point Guard – Shooting guard: Ουίλιαμς – Γκος, Χένρι, Σπανούλης, Στρέλνιεκς, Μάντζαρης, Τολιόπουλος.

Small Forward: Παπανικολάου, ξένος παίκτης Α.

Power Forward: Πρίντεζης, ξένος παίκτης Α, Αγραβάνης. ΛιΝτέι (υπό συνθήκες)

Center: Μιλουτίνοφ, ΛιΝτέι, Μπόγρης

ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΕΛΛΗΝΑ

Δε συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, αλλά έστω και λίγες υπάρχουν οπότε οφείλουμε να το αναφέρουμε.
 Ο Ολυμπιακός δεν αποκλείεται να προχωρήσει στην απόκτηση κάποιου Έλληνα παίκτη ώστε να «μπαλώσει» ακόμη καλύτερα κάποιο κενό στις θέσεις «3» ή «4». Αυτός θα πρέπει βασικά να αποδεχτεί τον μικρό ρόλο που θα έχει και εν συνεχεία θα πρέπει αν έχει αθλητικέ ικανότητες ώστε να βοηθήσει κυρίως στα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος.
 
Top