"Εκτοξεύει" το μπάτζετ του Ολυμπιακού ο Βεζένκοφ! | Πρωτη news sport

 


Ο Σάσα Βεζένκοφ είναι θέμα χρόνου να επιστρέψει στον Ολυμπιακό και το ερυθρόλευκο μπάτζετ της νέας περιόδου ανεβαίνει κατά πολύ. Ο Βούλγαρος φόργουορντ έμεινε ελεύθερος από τους Τορόντο Ράπτορς και θα αφήσει την Αμερική για την Ελλάδα.

Με την υπογραφή που θα βάλει ο Βεζένκοφ στο συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό, φέρνει τον προϋπολογισμό μόνο για τους «καθαρούς» μισθούς των παικτών κοντά στα 20 εκατ. ευρώ.

Ο διεθνής άσος έχει συμφωνήσει για 4+1 χρόνια με τις ετήσιες αποδοχές του στα 3,5 εκατ. ευρώ και θα έχει με διαφορά το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ομάδα του Πειραιά, καθώς ο αμέσως επόμενος με απολαβές άνω του 1,5 εκατ. ευρώ το χρόνο είναι ο Μουστάφα Φαλ, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ είναι οι ετήσιες αποδοχές των Νάιτζελ Γουίλιαμς - Γκος, Τόμας Γουόκαπ, Κώστα Παπανικολάου, Λούκα Βιλντόσα και Άλεκ Πίτερς. Περίπου μισού εκατομμυρίου ευρώ και λίγο παραπάνω είναι τα χρήματα που παίρνουν οι Σακίλ ΜακΚίσικ, Φίλιπ Πετρούσεφ, Γιαννούλης Λαρεντζάκης και Ίγκνας Μπραζντέικις, ενώ κάτω από το μισό εκατομμύριο ευρώ είναι οι Μόουζες Ράιτ και Ναζ-Μήτρου Λονγκ.

Έτσι, μαζί με το νέο συμβόλαιο του Γιώργου Μπαρτζώκα το μπάτζετ του Ολυμπιακού για τη νέα περίοδο αγγίζει τα 20 εκατ. ευρώ και είναι με διαφορά το μεγαλύτερο μετά τη σεζόν 2009/2010 με παίκτες όπως οι Τζος Τσίλντρες, Λίνας Κλέιζα, Θοδωρής Παπαλουκάς, Νίκολα Βούιτσιτς, Μίλος Τεόντοσιτς, Γιάννης Μπουρούσης και Σοφοκλής Σχορτσανίτης.

 
Top